ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Απόψεις

Ο Κορωνοϊός φέρνει αλλαγές στο τρόπο συμπεριφοράς των Ελλήνων

Ο Κορωνοϊός φέρνει αλλαγές στο τρόπο συμπεριφοράς των Ελλήνων.

Ο Κορωνοϊός έχει επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην ζωή μας.  Το πιο σημαντικό γεγονός είναι το οικονομικό και η ζημιά που έχει προκαλέσει σε πάρα πολλά επαγγέλματα τα οποία μέχρι πρότινος πιστεύαμε ακράδαντα, ότι δεν θα αντιμετώπιζαν ποτέ κανένα πρόβλημα όπως για π.χ. είναι  ο τουρισμός.

Ωστόσο σήμερα στο άρθρο μας θα κάνουμε αναφορά για κάποιες άλλες αρνητικές συνέπειες του κορωνοϊου που έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά του ανθρώπου και πιο συγκεκριμένα του Έλληνα  και τις συνήθειες του .

 

Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…… 

 

Όλοι γνωρίζουμε καλά πως οι Έλληνες φημίζονται για το φιλότιμο τους, την φιλοξενία τους,  την διασκέδαση τους,  την επικοινωνία τους, την παράδοση τον πολιτισμό τους την έξω καρδιά και γενικά πολλά άλλα όμορφα  χαρακτηριστικά αλλά ας μην σας κουράσω .

Τι άλλαξε  όμως από την γενική καραντίνα και μετά;

Ξαφνικά όλος ο κόσμος άρχισε να αλλάζει συνήθειες ο κορωνοϊός ένα ένα άρχιζε να πετσοκόβει  και να απομακρύνει  καθημερινές συνήθειες και  συμπεριφορές των Ελλήνων.   Πρώτα πρώτα οι Έλληνες  στο άκουσμα του Κορωνοϊού  φοβήθηκαν μην κολλήσουν μην πάθουν κάτι οπότε μπερδεμένοι από τα ΜΜΕ και τους λοιμοξιολόγους σταμάτησαν  να χαιρετούν κανονικά ο ένας τον άλλον.

Το αμέσως επόμενο βήμα ήταν να ξεκόψουμε σιγά σιγά από τους  συγγενείς μας  και τους  φίλους μας  μας απαγορεύσαν να τους ασπαζόμαστε εάν βρεθούμε από κοντά  και να τους αγκαλιάσουμε.  Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν μπορούμε να ανταμώσουμε ο ένας με τον άλλον.

Το χειρότερο σε όλη αυτήν την υπόθεση με τον κορωνοϊός   και οποίος το έχει αντιληφθεί και καταλάβει είναι ότι μας έχουν φτάσει στο σημείο τις ολικής  αποξένωσης του ανθρώπου . Προσπαθούν να  ποτίσουν το φόβο στην συνείδηση των Ελλήνων.

Ένα άλλο  θέμα είναι η «ελληνική διασκέδαση» στο οποίο με την οικονομική κρίση χτύπησε άσχημα τον Έλληνα επιχειρηματία και συγχρόνως και τον Έλληνα πολίτη ψυχολογικά αφού η διασκέδαση ήταν μια από τις επιλογές του για να χαλαρώσει και να περάσει καλά είτε σε  ένα club, είτε στα μπουζούκια, είτε σε κάποιο μεζεδοπωλείο με live,  είτε σε κάποιο  πανηγύρι, είτε σε ένα γάμο είτε να πάει να δει μια θεατρική παράσταση να γελάσει 

.

Όλα αυτά με τον κορωνοϊό χτυπήθηκαν για τα καλά, σε συνδυασμό με το κλείσιμο των μαγαζιών στις 12 το βράδυ.

Ακόμα και ο αθλητισμός τα γυμναστήρια χτυπήθηκαν  σακατευτήκαν , πώς να πάει ο κόσμος να αθληθεί όταν ανακοίνωσαν ειδικά μέτρα προστασίας πως  να κάνεις κάποιος με όλες αυτές τις αλλαγές που ζητούσαν  γυμναστήριο,  βάρη ,  και ότι άλλο…

 

Τώρα φωνάζουν στην νεολαία να μην μαζεύονται στις πλατείες  προσπαθούν να απομονώσουν τα παιδιά μέσα στο σπίτι σε ένα δωμάτιο μπροστά σε μια οθόνη γιατί ο έφηβος δεν θα έχει άλλη επιλογή διασκέδασης εκτός από τον Υ/Η η το Netflix  .

Θέλουν τα παιδιά των Ελλήνων  να κάψουν εγκέφαλο όπως θα έλεγαν και οι νέοι στην γλωσσάς τους  να αποξενωθούν από το κόσμο  της παρέες τους και τους φίλους τους να αλλάξει γενικά ο τρόπος ζωής τους και οι συνήθειες τους .

Και μετά από όλα αυτά που σας περιέγραψα και θα μπορούσα να γράψω και άλλα τόσα αλλά θεωρώ σας είναι γνωστά, διερωτώμαι  μήπως θέλουν να μας οδηγήσουν σε ένα νέο τρόπο ζωής και νέες συνήθειες πχ Γερμανών η Ευρωπαίων να το κάνω πιο γενικό  λέω εγώ με το φτωχό μου μυαλό;

Και θα κλείσω το άρθρο μου με τι άλλο κάνοντας μια μικρή αναφορά στο κλείσιμο των εκκλησιών το Πάσχα, την απαγόρευση των πανηγυριών το 15 Αύγουστο και σημερα  βλέπουμε ότι ο κορωνοϊός χτυπά και τις Εθνικές παρελάσεις.

Αλήθεια μετά  τι έχει σειρά μήπως οι γιορτές των Χριστουγέννων λέω εγώ τώρα με το χαζό μου μυαλό  και ότι έχει να κάνει με την ελληνική χριστιανική η πολιτιστική μας ζωή;   Όπως όλοι ξέρουμε για των Έλληνα οι Εθνικές  παρελάσεις είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός  μας θυμίζουν τους αγώνες που έδωσαν οι παππούδες μας για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα και πατρίδα μας!

Βέβαια όλα αυτά μέχρι πριν εποχή Κορωνοϊού που ο κόσμος έβγαινε και καμάρωνε τα παιδιά του, τους μαθητές , το στρατό μας, τους πολιτιστικούς συλλόγους,  με τις παρελάσεις, τώρα; Την ημέρα της 28 Οκτωβρίου τι από όλα αυτά που ανέφερα ποιο πάνω  θα κάνει ο Έλληνας για να του θυμίζει αυτό το σημαντικό γεγονός τίποτα!

Αλήθεια διερωτώμαι για άλλη μια φορά μήπως θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε την ρίζα μας την ιστορία μας τον πολιτισμό μας , από πού προερχόμαστε για πιο λόγο πολέμησαν οι παππούδες τους κατακτητές Γερμανούς στην κατοχή  και για ποιο λόγο περάσαμε 400 χρόνια σκλαβιάς από του τούρκους  για να μην πάω πιο πίσω στους αρχαίους , μήπως πάνε να μας τα καταργήσουν όλα  εντελώς από παντού ;;

Όπως καταλαβαίνεται όλοι σας και γίνεται αντιληπτό εδώ και μήνες ποια ζούμε μια νέα κατάσταση, η ζωή μας έχει επηρεαστεί στο έπακρο και αυτό αρνητικά.  Νέες συνήθειες φέρνουν στην ζωή μας και απ ότι φαίνεται πάνε να γίνουν μόνιμες.  Δεν ξέρω τι θα γίνει και που θα πάει, πάντως αυτό που νιώθω είναι ότι αλλάζουμε και δυστυχώς βουλιάζουμε. Οι γέροντες με τις προφητείες μας είχαν προειδοποιήσει για όλα αυτά που βιώνουμε και που έχουμε να βιώσουμε στη συνέχεια ….

Κουράγιο αδέρφια…………

 

 

 

Κ.Τ.

Related posts

Ελληνο-τουρκικά: Σκιές για την αποστρατιωτικοποίηση μισόλογα για νέες «παραχωρήσεις»

Newsroom

Από την «Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση» στον Ανοικτό Πόλεμο

ΜΙΤ: «Δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα»

Newsroom