ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Απόψεις

Ο κορωνοϊός ξεσκέπασε την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό των Ορθοδόξων

Ο κορωνοϊός ξεσκέπασε την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό των Ορθοδόξων

Με βαθιά λύπη διαπιστώνω την αθλιότητα της πνευματικής  καταστάσεως της Αποστολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας  πλην κάποιων εξαιρέσεων.

 Ένας κορωνοϊός κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να  ξεσκεπάσει τον φαρισαϊσμό και την υποκρισία από τους «Αρχιερείς» και «Ιερείς» μέχρι και τον πιο απλό λαϊκό πιστό.  Ωστόσο το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης είναι στην κεφαλή, καθώς όπως λέει και η γνωστή λαϊκή ρήση «Από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι.»

Η απιστία των Αρχιερέων δεν έχει τέλος.  Έκλεισαν τις εκκλησίες το Πάσχα και χωρίς καμία αντίδραση είπαν ναι , δέχθηκαν εύκολα την λυπηρή και άσχημη αυτή κατάσταση.  Το μόνο που πραγματικα τους πόνεσε και αυτό γιατί είναι πολλά τα λεφτά που έχασαν οι ενορίες και κατ επέκταση οι Μητροπόλεις.  Δυστυχώς όμως το χειρότερο το ζούμε σήμερα .

Τώρα που ξεσκεπάστηκε η απιστία των Αρχιερέων και οι καημένοι οι ιερείς θελουν να μιλήσουν να πουν την αλήθεια η έχουν αντίθετη γνώμη, βλέπετε  μπροστά στον Προϊστάμενο τους  τον Δεσπότη, δεν μπορούν να μιλήσουν ούτε να αντιδράσουν απλά υπακούον στα λεγόμενα τον υψηλόβαθμων Αρχιερέων απαντώντας  με την εκκλησιαστική έκφραση«να ναι ευλογημένο».

Αδέρφια χριστιανοί πως να είναι ευλογημένο όμως, η υποχρεωτική χρήση μάσκας όταν πας μέσα στο σπίτι του θεού την εκκλησιά και θες να προσκυνήσεις την εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και τα Άγια των Αγίων στον Ναό του Αγίου Πνεύματος με μάσκα ;

Εκεί που σε όλη την διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας γεμίζει ο ναός με αγγέλους τους οποίους λόγω της αμαρτίας μας δεν μπορούμε να αντικρύσουμε. Εκεί που γίνεται  η θυσία του Κυρίου Ιησού Χριστού και μετατρέπεται μέσω του Αγίου Πνεύματος το ψωμί σε Σώμα και το κρασί σε Αίμα Του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Ειλικρινά ώρες ώρες τα έχω χαμένα νομίζω ότι βλέπω κάποια ταινία η ζω σε κάποια άλλη εποχή  ίσως!  Αφού βλέπω καταστάσεις από  «κάποιους δε Ιερείς»που δεν   έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο καθώς δεν διστάζουν να κρατούν Τα Άγια των Αγίων και να φορούν μάσκα, άλλοι πάλι βγαίνουν να κοινωνήσουν τους πιστούς χριστιανούς που έχουν πάει στον οίκο του θεού  με μάσκα και άλλοι δεν διστάζουν να σταματήσουν την Θεία Λειτουργία για να διώξουν τον πιστό που αρνείται να φορέσει μάσκα στον Αγιασμένο χώρο.

Αλήθεια θα συνέλθουν καμία φορά  ποιοι νομίζουν  ότι είναι ;
εκκλησιασμός Έχουν  καταλάβει ότι είναι απλοί  μεσολαβητές – εκπρόσωποι του θεού με τους πιστούς και τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο . Γιατί εάν έχουν  αυτήν την ιδέα στο μυαλό τους τότε  πλανώνται  οικτρά.   Η Εκκλησία άνηκε  ανήκει και θα ανήκει  στον Ένα και Μοναδικό Αληθινό Θεό τον Εν Τριάδι Θεό.

Από την άλλη δεν έχω λόγια  να εκφράσω βλέποντας κάποιους αδελφούς πιστούς ορθόδοξους χριστιανούς  να κάνουν υπακοή  ως πρόβατα  σε κάθε ανοησία και βλασφημία που τους σερβίρουν οι Αρχιερείς  και Ιερείς. Αλήθεια αδέρφια χριστιανοί εάν είχατε ανοίξει να διαβάσετε ένα βιβλίο της  Αγίας Γραφής η της  παλιάς Διαθήκης  η κάποιο άλλο πνευματικό βιβλίο , κάποιον  μεγάλων αγίων μας η γέροντων της εποχής μας  που έχουν γράψει  πρόσφατα όπως ο  Παΐσιος, ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης, ο  Γέροντας Πορφύριος, γέροντες μεγάλοι  της ορθοδοξίας που γνώριζαν καλά βαθιά τι είναι ο χριστός και ο τριαδικός θεός τότε και εσείς δε θα μπορούσατε να ξεχωρίσετε καλύτερα   τι είναι σωστό και τι λάθος.

Και έρχομαι τώρα μετά από όλα αυτά που σας έχω γράψει και διερωτώμαι ;

Αν αύριο  το πρωί οι «Αρχιερείς» «Ιερείς» και Δεσποτάδες για κάποιο  λόγο μας ζητήσουν να πατήσουμε  με το πόδι μας μια εικόνα του Χριστού η της Πανάγιας εμείς  θα πρέπει να κάνω υπακοή; 

Ειλικρινά  λυπάμαι βαθιά για την κατάντια που έφτασαν την Εκκλησίας μας εδώ σήμερα .

Το μόνο ενθαρρυντικό σημείο και σημάδι των καιρών στις μέρες μας, είναι ότι αρχίζει να ξεχωρίζει «Η ήρα από το σιτάρι»,  όπως είχε πει  και ο γέροντας Αγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης ,δηλαδή ποιοι είναι όντως πραγματικα  Ορθόδοξοι χριστιανοί και ποιοι όχι.

Αδελφοί χριστιανοί λυπάμαι που το γραφώ αλλά δεν έχουμε δυνατή κεφαλή που θα σηκώσει ανάστημα θα τραβήξει μπροστά να ξεσηκώσει τους πιστούς και τον ποιμένα του . Όλοι προσκυνούν  και κάνουν υποταγή στον Πρωθυπουργό και στις μεγάλες δυνάμεις  γιατί είναι πολλά και γλυκά τα χρήματα  και τα λούσα αλλά ξεχνούν, κάτι πολύ βασικό . Τον ένα και μοναδικό  ιερό σκοπό που εκπροσωπούν , όπως επίσης τους υπενθυμίζω ότι  για όλου μας θα έρθει η μέρα που θα αφήσουμε τον μάταιο τούτο κόσμο και θα αντικρίσουμε τον Κύριο μας.

Και  τότε αλήθεια με τι ματιά θα μπορέσει ο καθένας μας να αντικρίσει το Χριστό  τι θα πούμε;;  Τι θα ομολογήσουμε ;

Μην ξεχνάτε αδέλφια χριστιανοί ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος Αληθινός Θεός δια πρεσβειών της Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας να μας ελεήσει με το Άγιο Πνεύμα να μας φωτίσει ώστε να πράττουμε Το θέλημα Του και όχι το θέλημα του συστήματος και των σκοτεινών δυνάμεων .

ΑΜΗΝ  

 

Related posts

«Μητσοτάκης,Τσίπρας, Νετανιάχου μας μπλέκουν σε μεγάλο πόλεμο»!

Newsroom

Η ESL και το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο

Newsroom

Δεν του το συγχώρησαν ποτέ οι (Τυφλοπόντικες) που …Μίλησε στη καρδιά σε πάνω από 1 εκατομμύριο Μακεδόνες !!

Newsroom