ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Θέατρο

Ο Κοτζαμπάσης του Καστρόπυργου: Στο θέατρο Πορεία

Ο Κοτζαμπάσης του Καστρόπυργου: Στο θέατρο Πορεία

Μετά τις εξαιρετικά επαινετικές κριτικές και με την τεράστια αποδοχή και αγάπη του κόσμου να μας συντροφεύει, ο «Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου» του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, διασκευή του Θανάση Τριαρίδη κι ένα καστ 18 εξαιρετικών ηθοποιών και μουσικών, συνεχίζει την πορεία του και τον Φεβρουάριο.

 

Η ελεγεία του φόβου

Η καταπληκτική τριλογία του Καραγάτση για τον αγώνα του ’21, με έντονα στοιχεία αυτοβιογραφίας μιας και αναφέρεται στον προπάππου του Μήτρο Ροδόπουλο, πραγματικό πρόσωπο της επανάστασης, ζωντανεύει επί σκηνής και πραγματεύεται με τολμηρό τρόπο τις αρετές αλλά και τα σκοτεινά σημεία του Αγώνα. Ο Γιώργος Χριστοδούλου είναι ο Μίχαλος Ρούσης, ο ήρωας, ο προδότης κι εξωμότης, ο εραστής και ο ηττημένος μιας ολόκληρης μυθιστορηματικής ζωής και εποχής.

Ο σκηνοθέτης σημειώνει: Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου είναι μια ελεγεία πάνω στον ανθρώπινο φόβο. Με φόντο την ελληνική επανάσταση, ο Μ. Καραγάτσης μιλάει με τόλμη για την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης, για την Ιστορία που ρέει σαν ορμητικό ποτάμι και μας ξεπερνά, για τη ζωή που αφήνουμε να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια μας, για την αφόρητη τυχαιότητα της ύπαρξης, για τον ηρωισμό ως ατύχημα, για την ελευθερία ως άπιαστο όνειρο. Ο Θανάσης Τριαρίδης, που ανέλαβε τη θεατρική διασκευή, παραδίδει ένα πολύ ενδιαφέρον έργο, καθώς κινείται διαρκώς στις παρυφές ενός εφιάλτη. Θα μπορούσε και να ονομάζεται «Στο μυαλό του Μίχαλου Ρούση». Η σκηνοθεσία επιχειρεί να συλλάβει τους χαρακτήρες ως ονειρικά όντα, σε κρίσιμες στιγμές της ύπαρξης. Η αποδοχή της υποκειμενικότητας είναι το κλειδί για να κατορθώσουμε να συνδιαλεχθούμε με την ιστορία μας, τη βιολογική μας ταυτότητα. Όλοι και όλα είναι και κάτι άλλο από αυτό που φαίνονται. Ο κωμικοτραγικός επίλογος της ζωής του Μίχαλου Ρούση είναι απλώς μια υπενθύμιση της ανθρώπινης ματαιότητας, της αβάσταχτης ελαφρότητας της ύπαρξής μας.

Δημήτρης Τάρλοου

Ημέρες & ώρες:

Από 10/12 έως και 16/1: Τετάρτη και Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 20:00,  Σάββατο στις 20:30 

Από 19/1/2022 έως και 27/2/2022: Τετάρτη και Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30

Διάρκεια: 130 λεπτά

ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΙ:

Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, 20:30

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022, 20:30

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022, 19:00

 

Τιμές Εισιτηρίων:

Τετάρτη (λαϊκή) VIP ζώνη: 20 ευρώ, Α’, Β’, Γ’ ζώνη: 15 ευρώ

Πέμπτη έως Κυριακή: VIP ζώνη: 25 ευρώ, A’ ζώνη: 20 ευρώ, Β’ ζώνη: 17 ευρώ, Γ’ ζώνη: 15 ευρώ,

Εκπτωτικά εισιτήρια*: Senior (άνω των 65): 17 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων: 15 ευρώ, ΑΜΕΑ (67% και άνω), με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας: 12 ευρώ

*Σε συγκεκριμένες θέσεις με σειρά προτεραιότητας, απαραίτητη είναι η επικοινωνία με το ταμείο του θεάτρου για τα εισιτήρια ΑΜΕΑ.

 

**Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, για την είσοδό σας στον χώρο είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Επίσης η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο στο θέατρο, καθώς και κατά τη διάρκεια της παράστασης. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

***Η παράσταση προτείνεται για θεατές άνω των 15 ετών.
Πρώτη Παρουσίαση: Εθνικό Θέατρο, 2020-2021

 

Related posts

Το θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν σας προσκαλεί να ανταλλάξετε εορταστικές ευχές

Βασιλιάς Βαγγέλης B’: ο Λεβεντόκαρδος- Θέατρο Παραμυθίας

Newsroom

Η Όμορφη Πόλη του Μίκη Θεοδωράκη σε απόδοση σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών