ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνίαΡοή Ειδήσεων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαψεύδει τον Γ.Μαγιορκίνη: «Δεν έχει ανοίξει τέτοιο ζήτημα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαψεύδει τον Γ.Μαγιορκίνη: «Δεν έχει ανοίξει τέτοιο ζήτημα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι»

Ελπίδες ότι την Μεγάλη Εβδομάδα θα καταργηθούν τα πράσινα πιστοποιητικά δημιούργησε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε χθες πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί κοντά στο Πάσχα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και την Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass».

Παρόλα αυτά οι δηλώσεις του καθηγητή διαψεύσθηκαν από την κυβέρνηση, η οποία τονίζει ότι δεν έχει τεθεί προς το παρόν ένα τέτοιο ζήτημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε σχετική ερώτηση είπε: «Δεν έχει ανοίξει τέτοιο ζήτημα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, παρόλα αυτά δεν έχει ξεκινήσει μέχρι στιγμής μια τέτοια συζήτηση, ενώ -όπως είπε- θα τεθεί επί τάπητος μόνο με την προϋπόθεση της επανεξέτασης του μέτρου το φθινόπωρο.

Παράλληλα, τόνισε ότι όλα τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν είτε σε αυτή την συνεδρίαση της επιτροπής, είτε στην επόμενη. Σημείωσε δε ότι στόχος είναι όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι να πηγαίνουμε στην κανονικότητα με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς.

Τι λέει ο Θ.Βασιλακόπουλος

Για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μίλησε και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σήμερα, ο οποίος διαφώνησε με τις δηλώσεις του κ. Μαγιορκίνη, ότι ίσως μέχρι το Πάσχα να έχει καταργηθεί το Green pass. «Εγώ θα διαφωνούσα με την προσέγγιση του κ. Μαγιορκίνη. Μου θυμίζει περισσότερο ότι πλησιάζουν εκλογές αν γίνει κάτι τέτοιο, οπότε δεν πρέπει να ναι κανείς δυσαρεστημένος στη χώρα μας», τόνισε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Πρόσθεσε ότι η άποψή του δε στηρίζεται σε ιδεοληψία αλλά στο ότι είναι μικρότερες οι πιθανότητες να μεταδώσει κάποιος εμβολιασμένος.

Ειδικότερα, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι ακόμα και με τη μετάλλαξη Όμικρον, οι πιθανότητες κάποιος να έχει τον ιό και να τον μεταδώσει είναι διπλάσιες αν είναι ανεμβολίαστος και συνεπώς «δεν είναι ιδιαίτερα σωστό» να είναι όλα για όλους ελεύθερα. Επανέλαβε πως αν γίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει για λόγους πολιτικής επιλογής «και όχι γιατί υγειονομικά είναι το σωστό».

Related posts

Απάντηση της Αθήνας στις πολεμικές απειλές τις Άγκυρας: Απαράδεκτες και προκλητικές οι απειλές της Τουρκίας

Newsroom

Ψάχνετε για θερμό επεισόδιο η Τουρκιά με το ζόρι: Τουρκική ακτοφυλακή στη Λέσβο επιχείρησε να εμβολίσει ελληνικό σκάφος (βίντεο)

ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή στα πεσμένα καλώδια