ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Διεθνή Νέα

Ο Μασκ αρχίζει τώρα μαζικές απολύσεις στο Twitter

Ο Μασκ αρχίζει τώρα μαζικές απολύσεις στο Twitter

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης προεξόφλησαν πως θα απολυθεί ως και το 50% των εργαζομένων της εταιρείας. Σε άμεση ισχύ η απόφαση του νέου ιδιοκτήτη η έλευση του οποίου επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Ελον Μασκ πλήρωσε 44 δισ. δολάρια, απέκτησε το Τwitter, μια από τις πιο δημοφιλείς και παρεμβατικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο και αμέσως άρχισε τις αλλαγές στο προϊόν και τις εκκαθαρίσεις των ανθρώπων που το δημιούργησαν – σε βαθμό που να αναρωτιέται κανείς αν ξέρει τι κάνει ή αν όπως το διατύπωσε σε άρθρο γνώμης η Washington Post, την Παρασκευή, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αποφάσισε να βάλει φωτιά σε 44 δισ. δολάρια.

Διαρροή εσωτερικού εγγράφου της εταιρείας ήρθε να επιβεβαιώσει τις φήμες περί μαζικών απολύσεων από τον νέο ιδιοκτήτη του Τwitter και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι θα δουν την πόρτα της εξόδου περισσότεροι από 3.500 εργαζόμενοι, περίπου οι μισοί από το έμψυχο δυναμικό της.

Οι απολύσεις μάλιστα ξεκινούν, χωρίς χρονοτριβή, από την Παρασκευή, καθώς είναι σαφές ότι ο εκκεντρικός μεγιστάνας θέλει να καθαρίσει το απόκτημά του από την «παλιά φρουρά». «Θα αρχίσουμε τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του εργατικού μας δυναμικού την Παρασκευή», αναφέρεται σε εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της νέας διεύθυνσης της εταιρείας Twitter Inc. προς τους εργαζόμενους, που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κατά την ίδια πάντα πηγή, όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν ενημερωθεί έως το πρωί (ώρα Καλιφόρνιας), με το που θα ανοίξουν τα γραφεία της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίζεται πόσοι τελικά εξ αυτών θα απολυθούν. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Σύμφωνα με την Washington Post, αναμένεται να απολυθεί το 50% των περίπου 7.500 εργαζομένων του Τwitter.

Το Bloomberg αποκάλυψε επισης ότι ο Ελον Μασκ σκοπεύει να αντιστρέψει την υπάρχουσα πολιτική της εταιρείας για εξ’ αποστάσεως εργασία και θα απαιτήσει από τη συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων του να εργάζονται πλέον από το γραφείο.

Ο ίδιος ο Μασκ είχε διαψεύσει -μέσω Τwitter- αναφορά των New York Times περί επικείμενων απολύσων πριν από την 1η Νοεμβρίου Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τέλος, το Reuters είχε επικαλεστεί πηγές, σύμφωνα με τις οποίες ο Μασκ σκοπεύει να περικόψει το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού του Twitter ως μέρος του πρώτου γύρου απολύσεων στην εταιρεία που εξαγόρασε πρόσφατα.

Σε αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο επί όσων ανέφεραν οι εν λόγω πηγές, το Twitter προτίμησε να μην απαντήσει.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Η Ιαπωνία δεσμεύθηκε για τη χορήγηση 17,2 δισ. γεν στο πρόγραμμα του ΠΟΥ για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19

Έκτακτη είδηση:Τελεσίγραφο Μόσχας σε Αθήνα & ΗΠΑ για την Συμφωνία Πρεσπών: «Δεν ισχύει αν δεν λάβει έγκριση από το ΣΑ του ΟΗΕ»

Newsroom

Παράθυρο για επιδιαιτησία στο Αιγαίο αφήνει η Άγκυρα

Newsroom