ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ορθοδοξία

Ο Μητροπολίτης Μόρφου: Αρνείται να πληρώσει το πρόστιμο των 300 ευρώ

Ο Μητροπολίτης Μόρφου: Αρνείται να πληρώσει το πρόστιμο των 300 ευρώ

Έτοιμος ακόμα και να βρεθεί ενώπιον Δικαστηρίου ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος – Δεν πληρώνει το εξώδικο που του εκδόθηκε για τον περί λοιμοκάθαρσης νόμο για τον εκκλησιασμό των Θεοφανείων – Υπενθυμίζεται ότι η θεία λειτουργία και ο καθαγιασμός των υδάτων σημαδεύτηκαν με ένταση και εξώδικα σε πιστούς και ιερέα – Τι αναφέρει ο δικηγόρος του στη Cyprus Times


Έτοιμος ακόμα και να βρεθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων και να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν θα πληρώσει το εξώδικο των 300 ευρώ, που του εξέδωσε η αστυνομία για τον περί λοιμοκάθαρσης νόμο, σε σχέση με τον εκκλησιασμό που τελέστηκε ανήμερα των Θεοφανείων στην Ευρύχου, δηλώνει ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω εκκλησιασμός και ο καθαγιασμός των υδάτων, σημαδεύτηκαν με ένταση μεταξύ των πιστών στη θέα των αστυνομικών, οι οποίοι μοίρασαν εξώδικα πρόστιμα σε 10 πρόσωπα για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και συγκεκριμένα γιατί επιτράπηκε παρουσία πιστών χωρίς προστατευτική μάσκα.

Είχαν καταγγελθεί και ο ιερέας, καθώς και υπεύθυνος του ναού εξαιτίας του ότι επέτρεψε την παρουσία πέραν των 75 ατόμων εντός του ναού.

Στην αντεπίθεση ο Μόρφου… «Παράνομα εκδόθηκε το εξώδικο»

Μιλώντας στη Cyprus Times ο δικηγόρος του Μητροπολίτη, Νίκος Κληρίδης και ερωτηθείς για το περιστατικό σημείωσε ότι «δεν θα πληρώσει τα 300 ευρώ, διότι η νομική συμβουλή που του δίνουμε είναι ότι είναι παράνομα που του έχει εκδοθεί το εξώδικο».

Όπως εξηγεί ο κ. Κληρίδης, όλα τα διατάγματα που εκδίδει ο Υπουργός θα έπρεπε να εγκριθούν από την Βουλή, άρα δεν έχουν καμία ισχύει, είναι άκυρα και δεν έχει υποχρέωση να τα πληρώσει, για ένα διάταγμα που δεν έχει ισχύει».

Εάν παραστεί ανάγκη, τονίζει ο κ. Κληρίδης, τότε θα το θέσει ενώπιον δικαστηρίου και θα εξηγηθούν οι λόγοι αφού υπάρχει ξεκάθαρη παραβίαση του συντάγματος για την ελευθερία του θρησκεύεσθαι, βάσει του άρθρου 18 του συντάγματος.

«Μπορεί να τίθενται περιοριστικά μέτρα, αλλά δεν μπορούν να θιγούν τον πύρινα του δικαιώματος στην συνταγματική πρόνοια», είπε.

Τέλος όπως διευκρινίζει, «δεν μπορεί να κλείσει της εκκλησίες το διάταγμα, ούτε να απαγορεύσει του πολίτες να κυκλοφορούν, εκτός αν υπάρχει κατάσταση έκτακτου ανάγκης».

 

Πηγη  cyprustimes.com.

Related posts

Αποκαλυπτήρια ψηφιδωτού για τον Εθνομάρτυρα Παύλο Μελά στο Πισοδέρι

Πίσω από την δοκιμασία κρύβεται η ευλογία του Θεού

Newsroom

Έτσι όπως γνώρισα τον Γέροντα Εφραίμ, Δίκαιο της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα Αγ. Όρους