ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Διεθνή Νέα

Ο Μπάιντεν σφίγγει τον βρόχο στον Ερντογάν, με πιέσεις, κυρώσεις και πρόστιμα

Ο Μπάιντεν σφίγγει τον βρόχο στον Ερντογάν, με πιέσεις, κυρώσεις και πρόστιμα

Απολύτως σαφή εικόνα για τα δεινά του Ερντογάν επί της προεδρίας Τζο Μπάιντεν μετέφερε ο Μιχάλης Ιγνατίου, από την Ουάσιγκτον στην ανταπόκρισή του στο Omega Tv.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δημοσιογράφος και κορυφαίος αναλυτής, οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία θα επιδεινωθούν κι άλλο καθώς η διακυβέρνηση Μπαίντεν είναι αποφασισμένη να τελειώσει μαι και καλή με το πρόβλημα Ερντογάν. Το όλο θέμα επισκιάζει ακόμη και τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα ή την Ρωσία και καθημερινά γράφονται δεκάδες αναλύσεις.

Θα επιβληθούν πρόσθετες κυρώσεις, θα ασκηθούν ασφυκτικές πιέσεις και θα επιβληθούν εξοντωτικά πρόστιμα.

Επικαλούμενος ταυτόχρονα και μερικά από τα μεγαλύτερα think tank στις ΗΠΑ ο Μιχάλης Ιγνατίου σημείωσε ότι ακόμη και αυτά που παραδοσιακά χρηματοδοτούνται από την Τουρκία και την υποστηρίζουν είναι απαισιόδοξα για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Όπως σημείωσε τα πέντε κορυφαία προβλήματα είναι:

  1. Οι S-400 που οι ΗΠΑ ζητάνε να φύγουν από την Τουρκία. Μόνο αυτό και τίποτε άλλο. Οι κυρώσεις που έχουν ήδη επιβληθεί πιθανότατα θα πολλαπλασιαστούν. Θα είναι ένας άμεσος-έμμεσος τρόπος να πιεστεί ο Ερντογάν να εγκαταλείψει τη… βάρκα της Ρωσίας
  2. Οι Κούρδοι της Συρίας τους οποίους εγκατέλειψε ο Τραμπ στα χέρια του Ερντογάν που τους χαρακτηρίζει τρομοκράτες. Θα ενεργοποιηθεί και πάλι η σχέση.
  3. Η συμπεριφορά της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Αν ο Ερντογάν επιχειρήσει να βγάλει πάλι ερευνητικά σκάφη τότε θα υπάρξει άμεση αντίδραση.
  4. Η Τράπεζα  HalkBank που ελέγχεται από τον ίδιο τον Ερντογάν και οι ΗΠΑ την κατηγορούν ότι έσπασε το εμπάργκο στο Ιράν. Στη δίκη που θα αρχίσει τον άλλο μήνα το πρόστιμο αναμένεται να φτάσει έως και τα 16 δισ. δολάρια κάτι που σημαίνει απλώς λουκέτο.
  5. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως σε όλες τις διοικήσεις των Δημοκρατικών. Η Τουρκία θα πιεστεί με εξαιρετική ένταση να απελευθερώσει πολιτικούς κρατούμενους, ειδικά υπηκόους των ΗΠΑ.
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Σε ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής σύρραξης οι Γερμανοί φοβούνται ολοκληρωτική συντριβή της Τουρκίας

3η δόση εμβολίων: Έγγραφο σοκ από Γερμανία για βαριές παρενέργειες και θανάτους (φώτο)

Newsroom

Κλίμα πολιτικής αστάθειας στην Ιταλία

Newsroom