ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
MediaΤηλεόραση - Ραδιόφωνο

Ο Όρκος ΙΙ: Επιστρέφει με νέο κύκλο επεισοδίων στην ΕΡΤ1 – Σάββατο 22 Απριλίου στις 22:00

Ο Όρκος ΙΙ: Επιστρέφει με νέο κύκλο επεισοδίων γεμάτο αγωνία, μυστήριο & συνεχείς ανατροπές Σάββατο 22 Απριλίου  στις 22:00 στην ΕΡΤ1 

 

Ένας γιατρός έρχεται αντιμέτωπος μ’ ένα κύκλωμα εμπορίας οργάνων…
Η ζωή του ανατρέπεται…
Ένας ατελείωτος αγώνας ξεκινά…

Πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 κάνει το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, στις 22:00, η νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ, «Ο όρκος ΙΙ», σε σενάριο Τίνας Καμπίτση και σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου, με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Λούλη, Θάλεια Ματίκα, Ιωάννη Παπαζήση, Λένα Παπαληγούρα, Εριέττα Μανούρη, Βάνα Πεφάνη και πολλούς ακόμη εξαιρετικούς ηθοποιούς και συντελεστές.

Μετά την αποκλειστική προβολή τους στο ERTFLIX, τα δέκα συγκλονιστικά επεισόδια του πρώτου κύκλου της σειράς, γεμάτα αγωνία, μυστήριο, συνεχείς ανατροπές και καταιγιστική δράση, θα μεταδίδονται από την ΕΡΤ1κάθε Σάββατο, στις 22:00, με διπλό επεισόδιο.

ΕΡΤ1  ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023, στις 22:00  
Επεισόδιο 1ο: «Το πεπρωμένο»

Ο Φίλιππος Ραζής, γενικός χειρουργός στο δημόσιο νοσοκομείο «Άγιος Συμεών», την ώρα που τελειώνει τη βάρδιά του, βρίσκει, παρατημένο έξω από το νοσοκομείο, ένα 10χρονο κορίτσι, Ρομά. Τη βάζει αμέσως στα επείγοντα και αποφασίζει να τη χειρουργήσει, επειδή δεν υπάρχει άλλος συνάδελφος διαθέσιμος. Στο χειρουργείο γρήγορα καταλαβαίνει ότι κάτι πάει λάθος με το κορίτσι και αυτό τον βάζει σε υποψίες. Την επόμενη ημέρα, η 20χρονη Μπελού, συριακής καταγωγής, έρχεται να ρωτήσει για το παιδί, το οποίο δεν το έχει αναζητήσει ακόμα κανείς άλλος. Ο Φίλιππος την προσεγγίζει για να μάθει όσα περισσότερα μπορεί και επιβεβαιώνει τις υποψίες του. Η ανάγκη του να λύσει το μυστήριο θα τον φέρει αντιμέτωπο μ’ ένα κύκλωμα εμπορίας οργάνων και θα του αλλάξει τη ζωή.

Επεισόδιο 2ο: «Η βοήθεια»

Ο Φίλιππος και η σύζυγός του, Μαριτίνα, έρχονται αντιμέτωποι με μια σκληρή πραγματικότητα που φέρνει εντάσεις ανάμεσά τους. Ο Φίλιππος βλέποντας την απόγνωση της Μπελού αποφασίζει να χειρουργήσει τον αδερφό της, Μπερκ Αλμπάσα, όσο η δημοσιογράφος Θάλεια Μελά προσπαθεί να μάθει ό,τι μπορεί για την υπόθεση του Ρομά κοριτσιού που χειρουργήθηκε στον «Άγιο Συμεών». Η Μαριτίνα έρχεται κοντά με τον επιχειρηματία Νικήτα Στεργίου, ενώ ο Ραφαήλ Αναλυτής και η Εριέττα Φωτιάδη προσπαθούν να συμπαρασταθούν στον Φίλιππο και να τον αποτρέψουν από το να μπλεχτεί κι άλλο στην υπόθεση.

H ιστορία…

Ένα βράδυ, ο καταξιωμένος χειρουργός Φίλιππος Ραζής (Χρήστος Λούλης) βρίσκει έξω από το νοσοκομείο ένα εγκαταλελειμμένο 12χρονο κορίτσι Ρομά, που σφαδάζει από τον πόνο. Ο ίδιος βρίσκεται εκτός υπηρεσίας, όμως βλέποντας ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της, αποφασίζει να τη χειρουργήσει ο ίδιος. Στο χειρουργείο συνειδητοποιεί ότι ο νεφρός του κοριτσιού λείπει.

Το επόμενο πρωί, το κορίτσι πεθαίνει και κανείς δεν ψάχνει γι’ αυτό εκτός από την Μπελού Αλσάμπα (Αλίκη Ανδρειωμένου), μια μετανάστρια που φαίνεται να γνωρίζει γιατί το κορίτσι πέθανε. Προσεγγίζει τον Φίλιππο και του ζητάει να τη βοηθήσει, επειδή η ζωή της κινδυνεύει από εκείνον, τον Σιρχάν (Πανάγος Ιωακείμ) που οδήγησε στον θάνατο τη μικρή Ρομά. Τώρα, ο Φίλιππος πρέπει να πάρει μια απόφαση ζωής… Να ασχοληθεί με τη γυναίκα του, Μαριτίνα Απέργη (Θάλεια Ματίκα) ή να αγωνιστεί για έναν καλύτερο κόσμο; Όταν αποφασίσει να βοηθήσει την Μπελού, ο κόσμος θα γυρίσει… ανάποδα για τον ίδιο…

 

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Γαλάτεια Παράσχη (Βάνα Πεφάνη) δεν φαίνεται να είναι με το μέρος του, η συνεργάτιδά του, γιατρός ογκολόγος, Εριέττα Φωτιάδη (Λένα Παπαληγούρα), θα προσπαθήσει να τον σταματήσει, κι όλο το νοσοκομείο θα βρεθεί εναντίον του, με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Μόνοι σύμμαχοι στον αγώνα του μια νεαρή αγωνίστρια δημοσιογράφος, η Θάλεια Μελά (Εριέττα Μανούρη), και ο καρδιακός του φίλος και γιατρός αναισθησιολόγος, Ραφαήλ Αναλυτής (Ιωάννης Παπαζήσης).

Ποιος του έστησε αυτή την καλοστημένη παγίδα;

Τι ρόλο έπαιξε η γυναίκα του και ο συνεργάτης της, Νικήτας Στεργίου (Γιώργης Τσαμπουράκης), στην ιστορία;

Θα καταφέρει να αποκαταστήσει την αλήθεια και να δικαιωθεί;

Εμπιστεύτηκε τα σωστά άτομα ή οι φίλοι του ήταν οι εχθροί του;

Η ζωή του ανατρέπεται…
Ένας ατελείωτος αγώνας ξεκινά…

 

Παίζουν: Χρήστος Λούλης (Φίλιππος Ραζής), Θάλεια Ματίκα (Μαριτίνα Απέργη), Ιωάννης Παπαζήσης (Ραφαήλ Αναλυτής), Λένα Παπαληγούρα (Εριέττα Φωτιάδη), Εριέττα Μανούρη (Θάλεια Μελά), Βάνα Πεφάνη (Γαλάτεια Παράσχη), Σωτήρης Χατζάκης (Περικλής Ραζής), Κωνσταντίνος Ασπιώτης (Ιάσων Αλεξάκης), Γιώργης Τσαμπουράκης (Νικήτας Στεργίου), Μελίνα Βαμβακά (Σμάρω Απέργη), Παντελής Παπαδόπουλος (Χαράλαμπος Μελάς), Δήμητρα Σιγάλα (Σύλβια Ρήγα), Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου (Βίλμα Αντωνιάδη), Δήμητρα Βήττα (Λένα Ζησίμου), Πανάγος Ιωακείμ (Σιρχάν-Μάκης Καταβός), Θοδωρής Αντωνιάδης (Τζέλος), Αλίκη Ανδρειωμένου (Μπελού Αλμπάσα), Ντένης Μακρής (Τάσος Καλαβρινός), Γιώργος Φλωράτος (Λουκάς Πολίτης), Κωνσταντίνος Σειραδάκης (Ιάγος), Γιάννης Σαμψαλάκης (Σέργιος), Κώστας Βασαρδάνης (Αλέξανδρος Αραβαντινός), Τάνια Παλαιολόγου (Τζελένα), Σμαράγδα Κάκκινου (Ευγενία), Δημήτρης Γαλάνης (Ντίνος), Τάσος Κορκός (Μάκης) κ.ά.

Σκηνοθεσία: Χρίστος Γεωργίου
Σενάριο: Τίνα Καμπίτση
Σεναριακή ομάδα: Σελήνη Παπαγεωργίου, Νιόβη Παπαγεωργίου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Χρήστος Αλεξανδρής
Σκηνογράφος: Λουκία Χατζέλου
Ενδυματολόγος: Νικόλ Παναγιώτου
Ηχολήπτης: Θανάσης Χούτος
Μοντέρ: Γιάννης Μάρρης
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Χρίστος Στυλιανού
Βοηθός σκηνοθέτης: Άγγελος Κουτελιδάκης
Casting director: Ανζελίκα Καψαμπέλη
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Μπαμπανάρας
Project manager-Οργάνωση παραγωγής: Βασίλης Διαμαντίδης
Παραγωγός: Σπύρος Μαυρογένης
Εκτέλεση παραγωγής: Arcadia Media

Related posts

«ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ» – Β’ ΚΥΚΛΟΣ: Τα νέα συγκλονιστικά επεισόδια έρχονται Από τη Δευτέρα 15 Ιανουάριου

Newsroom

Οι Ταινίες που θα δούμε στα κανάλια σήμερα και αύριο για την επέτειο της 25 Μαρτίου

Άγρια γη: Η Όλγα ζει έναν εφιάλτη δίχως τέλος – Σήμερα στις 18.50 στον ΣΚΑΪ