Κοινοποιείστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος της ΓΣ του ”μπλόκαρε” αίτημα της Αρμενίας για την Γενοκτονία

Oι Αρμένιοι έχουν ξεκινήσει έναν τεράστιο αγώνα μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τον Τζον Μπάιντεν, καθώς το επόμενο βήμα, είναι η Τουρκία να πληρώσει αποζημιώσεις. Βέβαια πρόκειται για μία δύσκολη περίπτωση, όμως το Γερεβάν, άρχισε τον αγώνα του από τον ΟΗΕ.

Εκεί όμως έγινε το εξής περιστατικό. Ως γνωστόν, ο Τούρκος Βολκάν Μποζκίρ, είναι Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Μποζκίρ, απάντησε στην Αρμενία, η οποία έφερε το ζήτημα της Γενοκτονίας στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Τούρκος, απάντησε τα εξής στην Αρμενία: ”Για το τι μπορεί να οριστεί ως γενοκτονία, αυτό πρέπει να προσδιοριστεί από ένα εξουσιοδοτημένο δικαστικό σώμα. Για να οριστεί ένα περιστατικό ως γενοκτονία, ένα εξουσιοδοτημένο διεθνές δικαστήριο πρέπει να λάβει απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Μποζκίρ, υπενθύμισε τη δήλωση του Εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών πριν από δύο εβδομάδες ότι ”για να αναγνωριστεί μία γενοκτονία, πρέπει να αποφασιστεί από ένα αρμόδιο δικαστικό σώμα.”

Με λίγα λόγια, η Άγκυρα, πλέν μπορεί να ”μπλοκάρει” αποφάσεις, ή συζητήσεις, μέσω του εκπροσώπου του Ερντογάν στον ΟΗΕ.  

Για την ιστορία, παρά την ηχηρή αντίθεση Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας πριν ένα χρόνο, ο Μποζκίρ εξελέγη κατά τη διάρκεια μυστικής ψηφοφορίας -άνευ ανθυποψηφίου- πρόεδρος λαμβάνοντας 178 ψήφους.

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο