ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνεντεύξεις

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μιλάει στην εκπομπή greekaffair για το νέο του κωμικό ρόλο στους Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μιλάει στην εκπομπή greekaffair για το νέο του κωμικό ρόλο στους Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες. 

Η εκπομπή greekaffair και ο δημοσιογράφος Κυριάκος Τσικορδάνος βρεθήκανε στα γραφεία του ΤΑΣΕΗ για να συνομιλήσουν με το γνωστό ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα.

 

Μας μίλησε για το νέο του κωμικό ρόλο που πρωταγωνιστεί στην κωμωδία του χειμώνα  Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες που ανεβαίνει στο θέατρο Βέμπο.

Σπύρο μετά από πολύ καιρό τα ξαναλέμε στην εκπομπή greekaffair μέσα από την συχνότητα του www.almaradio.fm

(Γέλια) Ευτυχώς και δεν χαθήκαμε! Χαίρομαι που βρίσκομαι καλεσμένος στην εκπομπή σου γιατί ξέρω ότι κάνεις όμορφες κουβέντες και ωραίες συζητήσεις.

Φέτος Σπύρο πρωταγωνιστείς στο Θέατρο Βέμπο στην θεατρική κωμωδία Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες των Σακελλάριου –Γιαννακόπουλου σε διασκευή και σκηνοθεσία του πιο διάσημου σύγχρονου συγγραφικού διδύμου, του Θανάση Παπαθανασίου και του Μιχάλη Ρέππα. Μίλησε μας λίγο για την παράσταση;

Είναι μια εξαιρετική κωμωδία πάρα πολύ γνωστή από τον ελληνικό κινηματογράφο των Σακελλάριου –Γιαννακόπουλου όπου πήραν τα παιδιά ο Μιχάλης και ο Θανάσης τον αρχικό καμβά της ιστορίας και όπως συνηθίζουν παίρνουν τα παλιά έργα τα διασκευάζουν και πάνω στο παλιό έργο φτιάχνουν ένα καινούργιο έργο που θυμίζει όμως πάρα πολύ το παλιό έργο χωρίς να είναι.

Ποιες είναι οι αλλαγές που έχουν γίνει πάνω στα κείμενα του έργου;

Έχει κρατήσει τον βασικό καμβά του φόβου του ενός για τον άλλον που νομίζουν ότι ο ένας θα σκοτώσει τον άλλον για μια παλιά βεντέτα και εκεί επάνω έχουν στήσει ένα ολόκληρο γαϊτανάκι παρεξηγήσεων, πολύ κωμικών παρεξηγήσεων θα έλεγε κανείς και που φέρνει πάρα πολύ γέλιο στον θεατή.

Σπύρο όταν σου έγινε η πρόταση για το ρόλο το συγκεκριμένο που θα πούμε λίγο παρακάτω, πως αισθάνθηκες; 

Κυριάκο, εδώ θα ήθελα να σου πω ότι χάρηκα πάρα πολύ που μου έκανε αυτήν την πρόταση ο Μιχάλης Ρέππας, με τον οποίο μας συνδέει μια φιλιά 35 χρονών. Ουδέποτε είχα παίξει σε έργο του Μιχάλη Ρέππα. Θεατρικά είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με το Μιχάλη και το Θανάση. Και επειδή και φέτος είχα πολλές θεατρικές προτάσεις οι οποίες ήρθαν μετά φυσικά την πρόταση του Μιχάλη, εγώ διάλεξα την πρώτη που ήταν και του Μιχάλη και από την στιγμή που του είχα υποσχεθεί κιόλας, δεν γίνονταν να την αναιρέσω.

Τι ήταν αυτό που σε κέντρισε στο ρόλο που σου πρότεινε ο Μιχάλης Ρέππας και είπες το ναι;

Κοίταξε για να πω το ναι, παίζουν ρόλο πολλά, π.χ οι συνεργάτες, το ίδιο το έργο, ο ρόλος, το θέατρο, η παραγωγή. Όλα μαζί.

Σπύρο στην συγκεκριμένη παράσταση ο πρωταγωνιστικός σου ρόλος είναι αυτός του Κ. Μιχάλη. Τι ακριβώς κάνεις μέσα στο έργο;

Λοιπόν όπως προανέφερα και πιο πριν, εγώ έχω το ρόλο του ξενοδόχου και καθοδηγώ όλα αυτά που γίνονται μέσα στο ξενοδοχείο. Τα υπόλοιπα από κοντά live.

Μίλησε μας λίγο για την συνεργασία σου με το Γιάννη Ζουγανέλη και το Γιάννη Τσιμιτσέλη;

Είναι η πρώτη φορά θεατρικά με το Τσιμιτσέλη αλλά έχουμε συνεργαστεί ξανά στην τηλεόραση στην «οικογένεια καραμπέλα» ενώ με το Ζουγανέλη έχω κάνει πολλά πράγματα και στο θέατρο και στην τηλεόραση.

Πότε κάνουν επίσημη πρεμιέρα οι Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες;

Η πρώτη ήμι επίσημη θα γίνει μεθαύριο την Παρασκευή 19 /8  και η επίσημη θα γίνει προς τα τέλη Νοέμβριου μαζί με την παρουσίαση του ημερολογίου του ΤΑΣΕΗ για το 2019 .

Σπύρο σε ευχαριστούμε πολύ. 

Εγώ σε ευχαριστώ και σε περιμένω στις παραστάσεις μου …

Ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης με το Σπύρο Μπιμπίλα θα μεταδοθεί μέσα από την εκπομπή greekaffair την Παρασκευή το μεσημέρι 12- 2 μμ μέσα από την συχνότητα του www.almaradio.fm

 

 

Related posts

Συνέντευξη Βασίλη Λέκκα : “Θεωρώ μεγάλη τύχη στη ζωή μου που βρέθηκα στη σκηνή ταυτόχρονα με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι”

Βάσια Παναγοπούλου:Συνέντευξη στο greekaffair.gr -Το Χυτήριο σήμερα είναι υπόδειγμα λειτουργίας και έκφρασης.