ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΕιδήσειςΕπικαιρότηταΡοή Ειδήσεων

Ο στημένος διαγωνισμός με λεία 800.000.000 ευρώ για το “μαμ” των μεταναστών!

Ο στημένος διαγωνισμός με λεία 800.000.000 ευρώ για το “μαμ” των μεταναστών! Οι κολλητοί του ΣΥΡΙΖΑ που βρήκαν τις άκρες τους… στο Μέγαρο Μαξίμου!

Του Άρη Σπίνου

 

 Πιο στημένος διαγωνισμός από το νέο φαγοπότι για την σίτιση των μεταναστών που είναι σε εξέλιξη δεν έχει ξαναγίνει.

Δίνουν 800 εκατομμύρια ευρώ για 8 χρόνια στον εκλεκτό τους! Όλη η πιάτσα βοά ότι ο “χθεσινός φίλος” του Πάνου Καμμένου που αλώνιζε αγκαλιά με τα εκατομμύρια μοιράζοντας φακές και φασόλια στις δομές των μεταναστών βρήκε την “άκρη” του και σε αυτή την κυβέρνηση αξιοποιώντας τις γνωριμίες του που έφτασαν μέχρι το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή και είναι βέβαιο ότι η εμπλοκή του εισαγγελέα αλλά και της αρμόδιας υπηρεσίας που ελέγχει την σπατάλη των χρημάτων που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, OLAF, βρίσκεται προ των πυλών. Aξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα η σίτιση των μεταναστών αφορά 16.000 άτομα με κόστος περίπου 5 ευρώ το ένα για 3 γεύματα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη διαγωνισμού πού βρίσκεται σε εξέλιξη το ετήσιο κόστος εκτοξεύεται στα 120 εκατομμύρια ετησίως και ο ανάδοχος θα υπογράψει σύμβαση για 8 χρόνια. Το edolio5 έχει στην διάθεση του όλο τον κατάλογο των εταιρειών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό αυτό, αλλά βεβαίως η συμμετοχή τους δεν έχει καμία σημασία αφού το “καράστήσιμο” του βγάζει μάτι.

Ας πάρουμε τα πράγμα από την αρχή. Η εταιρεία ΓΕΥΣΙΝΟΥΣ με έδρα το Κρυονέρι του άλλοτε εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρηματία Βαβουράκη και σήμερα συνομιλητή του Μαξίμου.

Η εταιρεία αυτή συμετείχε μαζί με την εταιρεία ΠΟΤ ΠΑΝ του επιχειρηματία Τσουτσιαρίδη στο τάισμα επί εποχής Καμένου στην δομή του Σκαραμαγκά. Τα πράγματα όμως μπερδεύονται αρκετά καθώς φαίνεται ότι και ο άλλοτε εκλεκτός του μακαρίτη βγενόπουλου διευθυντικό στέλεχος της MIG, Παπανικολάου, με εκλεκτές φιλίες στο ΣΥΡΙΖΑ, θα βάλει το χεράκι του, δια της πολυεθνικής CVC και σε αυτό το διαγωνισμό, με την Olympic catering. Βαβουράκης και Παπανικολάου εις σάρκα μία για το κοινό καλό!

Σημαντικό μερίδιο φαίνεται να διεκδικεί και ο εκ Θεσσαλονίκης επιχειρηματίας Κομπατσιάρης αλλά ο εκ Κορίνθου Πιέτρης, γνωστός και ως και ο καφετζής της Βουλής με τη Ferrari, από την εποχή που είχε τα κυλικεία της Βουλής και έφυγε νύχτα. Φυσικά θα ήταν παράδοξο να μείνει εκτός διεκδικήσης μεριδίου και ο κολλητός φίλος του Πάνου Καμμένου που μεταφερόταν με στρατιωτικό chinook από νησί σε νησί για να επιβλέπει την “μεγάλη δουλειά” που είχε πάρει.

Ο λόγος για τον Τσουτσιαρίδη της εταιρείας ΠΟΤ ΠΑΝ. Μέχρι και ο Mr “Παλίρροια” με την εταιρεία με τα ντολμαδάκια έχει καταθέσει προσφορά, όπως και όμιλος Σάλλας που έχει δημιουργήσει την αλυσίδα σπιτικού φαγητού με δεκάδες παραρτήματα “Σπιτική κουζίνα”. Ο καθένας από τους συμμετέχοντες είναι προφανές να χρησιμοποιεί διάφορα ονόματα ως “φίλος και γνωστός” προκειμένου να “πουλάει μούρη” στην πιάτσα. Οφείλουν όμως όσων τα ονόματα ακούγονται να διευκρινίζουν εάν έχουν σχέση με κάποιον εκ των ανωτέρω κυρίων. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης πρώτος και καλύτερος.

Ο κολλητός του Πρωθυπουργού Νικηφοράκης επίσης. Το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη επίσης δίνει και παίρνει. Προς το παρόν δεν Θα αναλύσουμε τις “στημένες” παραγράφους του διαγωνισμού πού αποκλείουν τη συμμετοχή πολλών εταιρειών προκειμένου να μην υπάρξει μονοπωλιακη αναδοχή από έναν και μόνο που θα βάλει στην τσέπη 800 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Πηγη edolio5.blogspot.com
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Στους δρόμους της Αθήνας βγαίνουν από αύριο τα ΚΤΕΛ για να ενισχύσουν τις αστικές συγκοινωνίες

Newsroom

Γιατί το Αμερικανικό δίκτυο CNBC «βλέπει» πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Newsroom

Το κάρμα δίνει στον καθένα ό,τι του αξίζει

Prootos