Κοινοποιείστε το άρθρο

 

Ο Θεός μας στέλνει μηνύματα…… Εμείς τα αντιλαμβανόμαστε ;

Ο Θεός είναι ο πατέρας μας και εμείς τα παιδιά του. Κάθε πατέρας που  βλέπει τα παιδιά του να μην πορεύονται σωστά, κρούει  τον κώδωνα του κινδύνου.

Έτσι και ο Άγιος Θεός ο εν Τριάδι Θεός ως στοργικός πατέρας βλέποντας εμάς να έχουμε ξεφύγει και να πορευόμαστε σε λάθος μονοπάτια, στέλνει τα δικά του μηνύματα.  Ποια είναι τα μηνύματα ;

Ο κορωνοϊός, οι αρρώστιες οι πλημμύρες, οι σεισμοί και τώρα ο πόλεμος Ρωσίας vs ΗΠΑ – ΕΕ.

 Κάποιοι θα πούνε που είναι η αγάπη σε όλα αυτά, καθώς φέρνουν δυστυχία στους ανθρώπους.  Κι όμως αν αναλογιστούμε ότι αυτά είναι μηνύματα του Θεού καθώς φανερώνουν την ματαιότητα του κόσμου, φανερώνουν πως σήμερα είμαστε και αύριο δεν είμαστε, φανερώνουν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως όλα τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, αλλά το σημαντικότερο απ όλα είναι ότι φανερώνουν, πως το μόνο που πρέπει να μας απασχολεί είναι η δυνατή πίστη στον Κύριο Ιησού Χριστό και η σωτηρία της ψυχής μας.   

Τα μηνύματα αυτά θα αποτελέσουν το ξεκίνημα μιας νέας ζωής με τελείως διαφορετική αντίληψη και συμπεριφορά. 

Θα ξαναγίνουμε άνθρωποι με αγάπη για τον πλησίον όπως μας λέει και ο Θεός στις εντολές Του.  Θα πάψουμε να είμαστε συμφεροντολόγοι και κακοί σπέρνοντας την δυστυχία γύρω μας.  Δεν θα αδικούμε, δεν θα είμαστε υλιστές και πάνω απ όλα θα βάζουμε ως πρωταρχικό σκοπό της ζωής μας τον Θεό και το θέλημα Του.  

Αναφέρομαι σε όλους τους ανθρώπους είτε δηλώνουν άθεοι, είτε είναι χλιαροί στην πίστη τους, είτε είναι μέσα στους κόλπους της εκκλησίας, είτε είναι ιερωμένοι.

Όλοι ξεφύγαμε, και ξεχάσαμε τον Θεό.  Εμείς ο  κλήρος και λαός που έχουμε την γνώση και ζούμε τα μυστήρια της εκκλησίας μας καθημερινά, πρέπει να δείξουμε τον σωστό δρόμο. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στις Πράξεις των Αποστόλων ο Απόστολος Παύλος την Κυριακή των Αποκρεών,  δεν πρέπει εμείς οι «δυνατοί» στην πίστη να σκανδαλίζουμε τους αδυνάτους με λάθος πράξεις αλλά να βοηθάμε να ενισχύονται.  

Ερωτώ μήπως ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο και να ανοίξουμε τα μάτια της ψυχής ;  

Μήπως αντί να μοιρολατρούμε και να πανικοβαλλόμαστε  να γονατίσουμε μπροστά από την εικόνα της Παναγίας μας και του Κυρίου μας και με δάκρυα στα μάτια να ζητήσουμε το έλεος ;

Μήπως η εκκλησία μας να βγάλει τα Άγια λείψανα και να κάνει λιτανείες σε όλη την χώρα ; 

Μήπως την περίοδο που διανύουμε του Τριωδίου αντί να λυπόμαστε γιατί χάνουμε τα καρναβάλια και τις κρεπάλες να ξεκινήσουμε την νηστεία για το Πάσχα έστω και για πρώτη φορά, αλλά με σκοπό να καθιερωθεί.  ΌΧΙ γιατί το λένε οι παππάδες γιατί το λέει ο Χριστός γιατί το λέει ο Θεός.  

Καλή Σαρακοστή και εύχομαι όλα αυτά να βοηθήσουν ώστε να μετανοήσουμε και να αλλάξουμε ριζικά την ζωή μας με επίκεντρο τον Αναστημένο Κύριο Ιησού Χριστό. Αμήν.

 

 

Κ.Τ.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο