ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσεις

Ο Β.Ζελένσκι αποθεώνει την Τουρκία (που δεν του επέβαλε κυρώσεις): «Μας βοηθάει πολύ»

Ο Β.Ζελένσκι αποθεώνει την Τουρκία (που δεν του επέβαλε κυρώσεις): «Μας βοηθάει πολύ»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποθέωσε την Τουρκία και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι… «μας βοηθάει πολύ». 

Ο Ουκρανός πρόεδρος την ώρα που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί ο ίδιος και λαός του.

Το σημαντικότερο όμως ήταν η «αποθέωση» του Ρ.Τ.Ερντογάν παρά το ότι η Τουρκία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις: “Τον ευχαριστώ γιατί μας έχει βοηθήσει πολύ με τα drones” (σ.σ. τα οποία έχουν αγοραστεί αδρά). 

Για την Ελλάδα καμία αναφορά αν και η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη τον ενίσχυσε με όπλα δωρεάν. Μας έβαλε στον “σορό” με ένα ευχαριστώ τις χώρες της ΕΕ. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος ρωτήθηκε και για τον ρόλο της Τουρκίας και του προέδρου της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως τόνισε «Έχω μία πολύ θερμή σχέση με τον Ερντογάν. Μας βοήθησε όταν μας πούλησε τα drones και έχει κάνει προσπάθειες να καταλάβει καλύτερα την κατάσταση. Ο Ερντογάν είναι ένας ισχυρός πρόεδρος και προσπαθεί να συνεισφέρει στην ασφάλεια της Ουκρανίας. Όταν θα καθίσουμε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία, ευελπιστώ ότι θα συνεχίσει να επηρεάζει θετικά τις συζητήσεις».

Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους, τους κάλεσε να στρέψουν ακόμα περισσότερο την προσοχή τους στις γειτονικές τους χώρες και «να καταλάβουν ότι, αν θέλουν να υπερασπιστούν τις χώρες τους, θα πρέπει να μην ασχολούνται μόνο με αυτές», αλλά να κοιτάξουν το μεγάλο κάδρο.

«Είμαστε το σύνορο μεταύ της Ρωσίας και του πολιτισμού», δήλωσε αρχικά ο Ουκρανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Εμείς δεν πάμε να κλέψουμε κάτι. Εμείς υπερασπιζόμαστε την ελευθερία και τη χώρα μας. Δεν θα παραδοθώ ποτέ στους Ρώσους, ούτε ο λαός μου. Ο χρόνος έχει σταματήσει για μας. Θα μείνουμε όρθιοι ως το τέλος».

Ο κ. Ζελένσκι αναφέρθηκε στους βομβαρδισμούς των Ρώσων, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ενεργοποιηθεί. «Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν αμάχους. Αν δεν σταματήσουν τώρα, πόσο νομίζετε ότι θα αντέξουμε; Πόσο θα μπορέσουμε να αντέξουμε;», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος επί των επιχειρήσεων και βλέποντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν μπορούν να σταματήσουν δηλώνει: «Έχουμε δεκαπλάσιες δυνάμεις αλλα δεν μπορούμε να μετακινηθούμε . Θέλουμε αεροπορία, μας δίνει η Πολωνία αλλά διαφωνούν οι ΗΠΑ».

 

 

 

 

 

Πηγη pronews.gr

Related posts

Πολιτικός «Σεισμός» στην Ιταλία – Παραιτείται ο Μάριο Ντράγκι

Newsroom

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση το άνοιγμα γυμνασίων-λυκείων -Τι θα γίνει με χιονοδρομικά κέντρα-Στην αναμονή η εστίαση

Newsroom

Έρχονται οι «μωβ» περιοχές με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού -Τι θα ισχύει

Newsroom