ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
MediaΑπόψεις

Ωδή Μωϋσέως

 

Ωδή Μωϋσέως


Το άλμπουμ «Ωδή Μωϋσέως», με στίχους από την ποίηση του Γέροντος Μωυσέως και του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού και σε σύνθεση του Χρίστου Τσιαμούλη είναι μία Παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός. Τραγουδούν οι Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Σοφία Παπάζογλου, Φωτεινή Δάρρα, Καίτη Κουλλιά και ο συνθέτης, με συμμετοχή καταξιωμένων Μουσικών και σε Ενορχήστρωση από τον Θεόδωρο Κοτεπάνο.
Στα Ποιήματα, που υπάρχουν αναφορές στο Άγιον Όρος, την Παναγία, τους Αγίους, τις Οσιακές μορφές, βλέπουμε την κίνηση της ταλαιπωρημένης καρδιάς για να φτάσει στο λιμάνι της Θεϊκής Αγκαλιάς. Δεν υπάρχει σε αυτά ίχνος επάρσεως, αγανακτήσεως, ξεσπάσματος ή διεκδικήσεως Δικαιωμάτων.
Όλη αυτή η πορεία ακολουθεί τον δρόμο της ησυχίας, της Μετάνοιας, της Αληθινής Αγάπης.

Μπορείτε να βρείτε το άλμπουμ στα ψηφιακά καταστήματα εδώ:

https://orcd.co/odimoiseos


Ο ίδιος ο Συνθέτης λέει για αυτή τη δουλειά του: «Οι όμορφες Αγιορείτικες Εικόνες, που ξεπηδούν μέσα από τις Ασκητικές και Μοναχικές του εμπειρίες, μου ήταν γνώριμες και αγαπητές, μέσα από τις συνεχείς επισκέψεις μου στο Περιβόλι της Παναγιάς.

Έντυσα λοιπόν με Ελληνοπρεπείς Μελωδίες τον σοφό και εμπνευσμένο λόγο του Γέροντος Πατρός Μωϋσέως και του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού, και αυτός έγινε τραγούδι για να μπει από τα χείλη στις καρδιές και να ριζώσει. Και καθώς μας πλημμυρίζουν ένθεα αισθήματα, ανταποδίδουμε με «Ωδές πνευματικές» την ευγνωμοσύνη μας στον ουράνιο Πατέρα μας για τις πλούσιες δωρεές Του».

 

 

 

Related posts

Βουλγαρία: Ο αφανής παράγοντας του πολέμου στην Ουκρανία

Newsroom

Η στρατηγική Μακρόν για την Ευρώπη

Newsroom

Παγκόσμια Κυβέρνηση και Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Newsroom