ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Ροή Ειδήσεων

Οδηγούμε το οικονομικό νέο Nissan Qashqai mild hybrid

Οδηγούμε το οικονομικό νέο Nissan Qashqai mild hybrid

Το πολύ καλό, έγινε καλύτερο! Πιο ολοκληρωμένο, πιο οικονομικό και εξελιγμένο στα σημεία που πονούσε, απεδείχθη η νέα, τρίτη γενιά του Nissan Qashqai mild hybrid, που σε προκαλεί με την δυναμική του σχεδίαση.

Ως ιδρυτής της κατηγορίας των SUV, η Nissan φρόντισε η εντελώς νέα εξελιγμένη τρίτη γενιά του Qashqai, να ανακατεύει την… τράπουλα ξανά. Εκτός από μερικά επιπλέον εκατοστά σε μήκος, πλάτος και ύψος, οι πιο αρμονικές αναλογίες προσελκύουν το μάτι με την πρώτη. Και στο εσωτερικό, η αίσθηση των χώρων είναι ταιριαστή, αφού στις πίσω θέσεις το νέο μοντέλο δείχνει πραγματικά κάπως πιο ευάερο.

Παρεμπιπτόντως, πήραμε θέση στην κορυφαία εξοπλιστική εκδοχή Techna με φίνο δέρμα nappa και μια τεράστια πανοραμική οροφή. Στη συγκεκριμένη έκδοση το σύγχρονο Qashqai κοστίζει στην Ελλάδα τουλάχιστον 35.990 ευρώ, αλλά είναι πράγματι πολύ γενναιόδωρα εξοπλισμένο. Κομψή απομίμηση ξύλου, ανάλογα υψηλής αξίας διακόπτες και μπουτόν, ακριβείς ραφές και πολλές μαλακές επιφάνειες. Σίγουρα, αποκτά κανείς κάτι για τα χρήματα, που έχει καταθέσει ήδη στη Nissan. Η αίσθηση αφής των υλικών, που έχουν τοποθετηθεί, αφήνει λίγες επιθυμίες ανεκπλήρωτες. Έτσι, το μόνο, που μας προκαλεί εντύπωση διά της αφής, είναι μερικά πλαστικά άκρα πολύ χαμηλά στα πάνελ των πίσω θυρών.

Αντιθέτως, υπάρχουν πολλά ζητήματα προς θαυμασμό. Δηλαδή, το τελείως νέο infotainment. Ξεκινάμε με το εξ ολοκλήρου νέο σετ ψηφιακών ενδείξεων στον πίνακα οργάνων.

Η συγκεκριμένη οθόνη των 12,3 ιντσών στο οπτικό πεδίο του οδηγού είναι standard μόλις από την εξοπλιστική εκδοχή “N-Connecta” και μετά, αλλά είναι εξαιρετικά καλή, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η εξοπλιστική γραμμή είναι μια ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση.

Άλλωστε, οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις του νέου Qashqai είναι δυνατό να γίνονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης τόσο ομαλά και διαισθητικά, κάτι που μας προκάλεσε έκπληξη. Πόσο όμορφο είναι να υπάρχουν γύρω από την οθόνη στο κέντρο του ταμπλό πολλοί διακόπτες και μπουτόν, τα οποία λειτουργούν, όπως τα πιεζο-περιστροφικά, για τη ρύθμιση της έντασης και των λοιπών ρυθμίσεων ήχου κάθε μέσου υποβοήθησης του οδηγού.

Επιπλέον, υπάρχει μια ξεχωριστή μονάδα κλιματισμού, η οποία για να λειτουργήσει δεν απαιτεί πρόσθετη εικονογράφηση με πληροφορίες διαχείρισης από τον πίνακα οργάνων με τις ψηφιακές ενδείξεις. Και, το παραδεχόμαστε, προγραμματιστές των multimedia, τα έχετε κάνει πολύ σωστά.

Πως είναι όμως στον δρόμο η νέα έκδοση;

Οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις του νέου Qashqai είναι δυνατό να γίνονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης τόσο ομαλά και διαισθητικά, κάτι που μας προκάλεσε έκπληξη

 

Πόσο αλλαγμένο είναι στον δρόμο το νέο Qashqai;

Τώρα, όμως, έφτασε η στιγμή της αναχώρησης για τη δοκιμαστική διαδρομή μας με τη mild hybrid έκδοση των 158 PS και το αυτόματο κιβώτιο απείρως μεταβαλλόμενης σχέσης Xtronic. Ο συνδυασμός κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων λειτουργεί τέλεια, χωρίς αδυναμίες κατά την εκκίνηση από στάση.

Χάρη στις εκ των προτέρων ρυθμισμένες σχέσεις, που επιλέγονται χειροκίνητα, το CVT κιβώτιο λειτουργεί σχεδόν όπως ένα φινιρισμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, καθώς λειτουργεί πάντα ομαλά και χωρίς τις γνωστές ιδιαιτερότητες κατά την εκκίνηση από στάση. Εντάξει, μια αμυδρή καθυστέρηση ακολουθεί μόνο όταν πιέζεται απότομα το δεξί πεντάλ στις χαμηλές σ.α.λ. λειτουργίας του κινητήρα. Ωστόσο, δεν έχει συμβεί και τίποτε δραματικό. Επιπλέον, οτιδήποτε άλλο προκύπτει, το αναλαμβάνει το σετ κινητήρα-κιβωτίου ταχυτήτων με αυτοπεποίθηση, καθώς αφήνει το μηχανικό σύνολο των 1,3 λίτρων να «στροφάρει» χαλαρά και να κάνει “sailing”, όπου είναι δυνατό.

Ο υπολογιστής ταξιδιού στο cockpit δείχνει τιμές κατανάλωσης περίπου 7,0 λίτρων και η ήπια υβριδική τεχνολογία φαίνεται πως κάνει σωστά τη δουλειά της. Το τιμόνι λειτουργεί βολικά άμεσα, τα σφιχτά ελατήρια «χτυπούν» μόνο όταν υπάρχουν σοβαρές κακοτεχνίες στην άσφαλτο και έχουν επιλεχθεί οι τροχοί των 20 ιντσών.

Το 2022 θα ακολουθήσει το Qashqai στην αμιγώς υβριδική έκδοσή του. Θα προκαλέσει κι αυτή μια τόσο ολοκληρωμένη εντύπωση, όπως αυτή η mild hybrid έκδοση;

Συμπέρασμα

Το Qashqai ήταν πάντα καλό και υστερούσε μόνο όταν ετίθετο θέμα ευχρηστίας των συστημάτων του. Η Nissan, όμως, τα έχει αναθεωρήσει όλα αυτά διεξοδικά. Γι αυτό το λόγο, ανυπομονούμε για την πρώτη συγκριτική δοκιμή.

 

 

 

πηγη autobild

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για Δρίτσα: Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής.

Newsroom

Σκληρή η απάντηση της Μόσχα μετά το «φονιά» του Τ.Μπάιντεν στον Β.Πούτιν: «Ή ανακαλείτε ή θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα»

Κυνική δήλωση Α.Βατόπουλου για τον θάνατο του 16 χρονου: «Δυστυχώς οι άνθρωποι πεθαίνουν»!