Κοινοποιείστε το άρθρο

Οι αγορές βλέπουν αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης – Κάτω 8,6% το φυσικό αέριο, πέφτει και η τιμή του πετρελαίου

Ισχυρή άνοδος στα χρηματιστήρια – Πάνω 1,3%  και το χρηματιστήριο Αθηνών – Μειώνεται η τιμή του πετρελαίου, αλλά παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα

«Πάρτι» κάνουν οι διεθνείς αγορές – και το ελληνικό χρηματιστήριο – καθώς προεξοφλείται ότι θα αποφευχθεί μια στρατιωτική κλιμάκωση στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας, μετά από την κίνηση Πούτιν να αποσύρει έναν αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων από την περιοχή.

Τα futures τη Wall Street είχνουν ισχυρή άνοδο των βασικών δεικτών, ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύονται σημαντικά, μετά από τις χθεσινές βαριές απώλειες.

Παράλληλα, αποκλίμακώνονται σε ένα βαθμό και οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, το αέριο σημείωνε πτώση 8,6% στην ευρωπαϊκή αγορά στα 73,7 ευρώ ανά MWh, ενώ το πετρέλαιο τύπου Brent φάνιζε μείωση 3,3%, στα 93 δολάρια το βαρέλι.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών κέρδιζε 1,29% , με τον γενικό δείκτη στις 962,9 μονάδες, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος των απωλειών της Δευτέρας, όταν η ανησυχία για το ενδεχόμενο μίας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία «γτκρέμιζε» τις αγορές διεθνώς.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο