Κοινοποιείστε το άρθρο

Οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες

Όλοι οι Άνθρωποι από τον πιο μεγάλο μεγιστάνα μέχρι τον ρακένδυτο ζητιάνο ζητάμε κάτι από το περιβάλλον μας το οποίο δεν το έχουμε και το ποθούμε.

 

Άλλος ζητά γυναίκα άλλος παιδιά , άλλος υγειά , άλλος περιουσία, άλλος ψυχής ισορροπίας, άλλος ταξίδια και άλλος άλλα αντ’ άλλων.

Κάποιο όμως ελάχιστοι και εκλεκτοί ζητούν τον θεό ο οποιος μπορεί εύκολα να προσφέρει ολα τα παραπάνω , αλλά και τίποτα απ’ ολα αυτα χωρίς να νιώθουν  οι εκζητουντες Αυτόν >> πως στερούνται “παντός αγαθού”.

Η αναζήτηση του Χριστού δίνει χαρά, ζωντάνια , πνοή , δύναμη , ορμή αγάπης , πόθο ερωτικό,  ελευθεριά , από γήινες προσκολλήσεις. Το Αγιο Πνεύμα προσφέρει τη Βαθιά παρηγοριά της ψυχής μας. Οι άλλες αναζητήσεις φέρνουν στεναχώριες πικρές συγκρούσεις ταραχές νευρικά ξεσπάσματα .

Και βέβαια τα άλλα ποθούμενα να κατακτηθούν , δεν μας κάνουν χαρούμενους διότι θα προκύψουν νέα , άλλα και τα υπάρχοντα θα μας πληγώνουν. Η αναζήτηση του θεού φέρνει την πληρότητα της παρουσίας Του στην καρδιά μας , που πληγωμένη από την αγάπη Του στην καρδιά μας που πληγωμένη από την αγάπη Του στάζει μέλι θείων αγαθών ,από τα οποία όσοι γεύονται νιώθουν τη θεία μακαριότητα .

Και όταν ο π. Πορφύριος έλεγε αγαπήσατε τον Χριστόν και μηδέν προτιμήσατε της αγάπης Αυτου”το φώναζε για να κατακτήσει τη ζωή μας χαρούμενη. Και αυτό διότι οποιος προτιμά τον Χριστό  λυτρώνεται. Όποιος όμως προτιμά ολα τα άλλα άνευ του Χριστού ειναι δίχως νόημα και αξία .

Χαμένα φθαρτά παιχνιδάκια του περαστικού αυτού κόσμου. Με τον Χριστό  καθίστανται εργαλεία που συμβάλλουν στην αύξηση της αγάπης στο πλάτεμα της καρδιάς στην ενότητα μας  .

Κείμενο από το Βιβλίο: «Από το χάος στο φως» του Αρχιμ. Αρσένιου Κωτσόπουλου.

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο