ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Θέατρο

ΟΙ «ΑΘΑΝΑΤΕΣ» ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΟΙ «ΑΘΑΝΑΤΕΣ» ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Μια θεατρική παράσταση για την Ελληνική επανάσταση. Μια ιστορία ζωής, αγώνα, αυταπάρνησης, βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα.

 

Η θεατρική παράσταση «Αθάνατες» σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Λοϊζίδη με τη Μαίρη Βιδάλη ταξιδεύει στην Κρήτη για τρεις παραστάσεις με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Στην παράσταση προβάλλεται η παρουσία της Μπουμπουλίνα και της Μαυρογένους στην Επανάσταση του ’21, σε κείμενο της βραβευμένης Τάνιας Χαροκόπου και σε σκηνοθεσία του βραβευμένου σε Αμερική και  Ευρώπη Λεωνίδα Λοϊζίδη, ενταγμένη στις επετειακές εκδηλώσεις «Ελλάδα 2021».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: 

28/07/2021  – Ώρα 21.00 -   Στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κουνάβων Π.Ε Ηρακλείου  (Η παράσταση πραγματοποιείται με την στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουνάβων)

30/07/2021   – Ώρα 21.00 -  Στο αμφιθέατρο Μαχαιρών Π.Ε Χανίων (Η παράσταση πραγματοποιείται με την στήριξη του Δήμου Αποκορώνου)

31/07/2021  – Ώρα 21.00 -  Φορτέτσα Ρέθυμνο Π.Ε Ρεθύμνου (Η παράσταση πραγματοποιείται με την στήριξη του Δήμου Ρεθύμνου), οι προσκλήσεις διανέμονται δύο ημέρες πριν την παράσταση από το κιόσκι του Δήμου Ρεθύμνου στην πλατεία 4 Μαρτύρων και την ημέρα της παράστασης από το ταμείο της Φορτέτσας.

Συντελεστές 

Κείμενο: Τάνια Χαροκόπου

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Λοϊζίδης

Σκηνογράφος – ενδυματολόγος: Άννα Μαχαιριανάκη

Μουσική επένδυση: ΑλκιΗβιάδης Κωνσταντόπουλος

 

Φωτισμοί: Γιώργος Δανεσής

Κοστούμια: Οίκος Τρανούλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Ρούλα Αντωνοπούλου

Δημόσιες σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη

Οργάνωση παραγωγής: Παύλος Λουτσίδης

Παίζουν οι: Μαίρη Βιδάλη (Μπουμπουλίνα), Σύνθια Μπατσή (Μαντώ Μαυρογένους), Κωνσταντίνος Ζαμπάρας (Παπάς), Βασίλης Μπατσακούτσας (καπετάνιος) και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος (μουσικός).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

Δύο ηρωίδες της Ελληνικής Επανάστασης. Δύο γυναίκες που έθεσαν το πατριωτικό τους συναίσθημα, πάνω από τη γυναικεία τους φύση. Δύο αλληλένδετες ιστορίες, ένα κοινό μυστικό. Οι έχθρες που δεν έλειψαν, οι αντιξοότητες της μοίρας, της ζωής, του έρωτα, οι ανατροπές που δεν αντιμετωπιζόντουσαν με τη λογική, δεν τις πτόησαν. Αγωνίστηκαν, πολέμησαν, ξεπέρασαν την θέση τους στην κοινωνία, για να κρατήσουν ζωντανή την Ελληνορθόδοξη ταυτότητα του Έθνους μας. Έβαλαν το πατριωτικό συναίσθημα πάνω και από την ζωή τους, για να μας δώσουν το δικαίωμα να ζούμε ελεύθεροι. Τιμή και δόξα στην Μαντώ Μαυρογένους και στη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.

Οι «Αθάνατες» απέσπασαν το πρώτο βραβείο στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής με θέμα «200 χρόνια από την Επανάσταση», έχει συμπεριληφθεί στις δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και έχει λάβει την Αιγίδα του ΕΟΤ.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΑΘΑΝΑΤΕΣ»

Αυτό που με έκανε, να μην δώσω σημασία ούτε στην ζέστη, μα ούτε και στην τρομερή κίνηση του απογεύματος της Παρασκευής, ήταν το όνομα Λεωνίδας Λοϊζίδης… Σκέφτηκα, πως για να κάνει come buck στην Ελλάδα, αυτός ο καταξιωμένος θεατρικός σκηνοθέτης που διαπρέπει στο εξωτερικό, κάτι πολύ καλό έχει ετοιμάσει…

Η Συνέχεια εδώ

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

«Ο ΚΑΤΑΔΕΣΜΟΣ»: του Θωμά Κοροβίνη – Στο θέατρο Μουσούρη

Newsroom

Το Θέατρο πρόβα μας παρουσιάζει τις παραστάσεις για την θεατρική Σεζόν 2022 – 2023

Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το “kids dream festival”- 17, 18 και 19 Ιουνίου στο Άλσος Στρατού