Κοινοποιείστε το άρθρο

 

Ολονύκτιο προσκύνημα με αυξημένα μέτρα προστασίας στον τόπο του ένδοξου μαρτυρίου της Αγίας Μαρκέλλας

Εκατοντάδες προσκυνητές από κάθε μέρος της Χίου αλλά και επισκέπτες του νησιού κατέκλυσαν το ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας, προκειμένου να ασπαστούν την θαυματουργή εικόνα στον τόπο όπου μαρτύρησε το βλάστημα της Χίου.

Από νωρίς το απόγευμα εκατοντάδες πιστοί ξεκίνησαν από την πόλη της Χίου με σκοπό να διανύσουν τα 42 χιλιόμετρα και να βρεθούν στην άλλη άκρη του νησιού.

Η πρώτη μεγάλη στάση για τους περιπατητές είχε στηθεί έξω από τις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Αιγαίου στο Αίπος, εκεί τα παιδιά του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου προσέφεραν χυμούς και νερά στους προσκυνητές.

Σημαντική και φέτος υπήρξε η συνεισφορά του Ερυθρού Σταυρού που περίμενε τους πεζούς προσκυνητές στον κόμβο της Κατάβασης αλλά και των εθελοντών της Π.Ε. Χίου που φρόντισαν για την προμήθεια των πιστών με τα απαραίτητα.

Χαρακτηριστικό του πλήθους των πιστών ήταν το γεγονός ότι ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα η ουρά των προσκυνητών εκτείνονταν από το προαύλιο μέχρι και την είσοδο του Ιερού Ναού. Εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας περίμεναν υπομονετικά να ανάψουν ένα κερί και να ασπαστούν την εικόνα της Αγίας Μαρκέλλας, παρακαλώντας για τη μεσιτεία της.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε προεξάρχοντος του βοηθού επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ Αρχοντού, τον οποίο ο Μητροπολίτης Χίου ευχαρίστησε για την παρουσία του.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο