Κοινοποιείστε το άρθρο

Οι Χριστιανοί ορθόδοξοι έχουν μεγάλη ανάγκη να  συνομιλήσουν με κάποιον γέροντα η γερόντισσα

Αυτή η περίοδος είναι δύσκολη από πολλές πλευρές.

Το μεγαλύτερο πλήγμα για την ανθρώπινη ύπαρξη είναι η ψυχολογία. Τα συνεχόμενα lockdown η αποξένωση των ανθρώπων μεταξύ τους και η απομάκρυνση από τον Θεό έχει επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην ψυχολογία των ανθρώπων.

Αυτή την περίοδο οι πολίτες και ειδικά οι ευλαβείς Χριστιανοί έχουν ανάγκη όσο καμία άλλη φορά να επισκεφτούν κάποιο μοναστήρι να προσευχηθούν να εκκλησιαστούν να εξομολογηθούν και να συνομιλήσουν με κάποιον γέροντα η γερόντισσα. Να συμβουλευτούνε πράγματα για την πορεία της ζωής τους.

Μετέωρα-Εδώ-θα-ζήσετε-το-αληθινό-νόημα Οι Ιερές Μόνες

Οι πλειοψηφία των Ιερών Μονών είναι κλειστές και οι πιστοί νιώθουν περαιτέρω μελαγχολία και μοναξιά καθώς αδυνατούν να προσέλθουν στα μοναστήρια. Οι Ιερές Μόνες από την άλλη παραμένουν κλειστές έως ότου ανοίξει ο τουρισμός.

Τότε ευθύς θα ανοίξουν τις πύλες για την είσπραξη των χρηματικών ποσών που τόσους μήνες έχουν στερηθεί. Επομένως το ενδιαφέρον για το χρήμα είναι ανώτερο από το ενδιαφέρον για την ψυχή των αδελφών μας Χριστιανών.

Ο Κύριος μας στο Ευαγγέλιο της Κυριακής Ε των νηστειών μας ξεκαθαρίζει ότι για να γίνουμε πρώτοι πρέπει να γίνουμε τελευταίοι και να διακονήσουμε όπως και ο Ίδιος ήρθε για να διακονήσει και όχι να διακονηθεί.

 

 

Καλή Ανάσταση αδερφοί μου 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο