Κοινοποιείστε το άρθρο

Οι Διαδικτυακές Προσεγγίσεις φιλοξενούν των Κωνσταντίνο Φαρσαλινό ιατρό & ερευνητή στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Τη Δευτέρα 12 Ιουλίου και ώρα 21:00, στην τελευταία εκπομπή της σεζόν για τις Διαδικτυακές Προσεγγίσεις, ο δημοσιογράφος και διευθυντής των greekaffair.news και 7nea.gr, Κυριάκος Τσικορδάνος θα φιλοξενήσει τον κ. Κωνσταντίνο Φαρσαλινό,  ιατρό  & ερευνητή στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι Διαδικτυακές Προσεγγίσεις προσπάθησαν να καλύψουν θέματα της επικαιρότητας και να παρουσιάσουν τις κοινωνικές, οικονομικές και ηθικές προεκτάσεις τους.

Η  τελευταία εκπομπή, λοιπόν, δεν θα γινόταν να μην ασχοληθεί με ένα καίριο και άκρως σημαντικό θέμα που προβληματίζει το κοινό, δηλαδή τον εμβολιασμό κατά του covid 19, ιδιαίτερα μετά τη θύελλα αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει σχετικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων πολιτών και την άκριτη «τιμωρία» των ανεμβολίαστων, οι οποίοι συλλήβδην θεωρούνται αρνητές του εμβολίου.

Είναι όμως έτσι;

 

Στη χώρα μας, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός. Πού αποσκοπεί λοιπόν η Κυβέρνηση με τα ειδικά μέτρα – προνόμια που λαμβάνει για τους εμβολιασμένους; Γιατί επιλέγει την οδό του εκβιασμού και όχι της πειθούς για τους πολίτες που αμφισβητούν, ανησυχούν και φοβούνται να προχωρήσουν στον εμβολιασμό; Γιατί στα προνομιακά μέτρα δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν νοσήσει ή δεν μπορούν την παρούσα στιγμή να κάνει το εμβόλιο; και κυρίως πώς θα αντιμετωπιστούν οι πολίτες οι οποίοι δικαιολογημένα για λόγους υγείας δεν επιτρέπεται να κάνουν το εμβόλιο;

Παράλληλα, οι συζητήσεις για τον εμβολιασμό και την εξάπλωση της πανδημίας πυροδοτούνται εξαιτίας της νέας μετάλλαξης  του ιού «Δέλτα» και αυτομάτως γεννιούνται νέες αγωνίες, απορίες, διαξιφισμοί, τόσο μεταξύ ειδικών όσο και μεταξύ των πολιτών,  αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και την πλήρη προστασία από τον covid 19. 

Ο ιατρός  & ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός δήλωσε πρόσφατα 

«τελειώνει πλέον το αφήγημα που κάποιοι συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να διακινούν ότι το εμβόλιο θα εξαφανίσει τον ιό και τη νόσο. Τείχος ανοσίας και ανοησίας, σε σημείο που πλέον είναι δυσδιάκριτο αν κάποιοι τα λένε από άγνοια ή παραπληροφορούν, τρομοκρατούν και ψεύδονται συνειδητά».

 

Όλα τα παραπάνω θα αποτελέσουν τον κορμό της συζήτησης του κ. Φαρσαλινού με τον Κυριάκο Τσικορδάνο, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου και ώρα 21:00 στην τελευταία εκπομπή της σεζόν Διαδικτυακές Προσεγγίσεις.

 

Μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις σας για τον κ. Φαρσαλινό στο email info@greekaffair.gr ή να συμμετάσχετε ενεργά στην εκπομπή με αποστολή ερωτήσεων, προβληματισμών και απόψεων στη  live εκπομπή μέσω του facebbook.

 

Δευτέρα 12 Ιουλίου και ώρα 21:00 

Η συζήτηση θα μεταδοθεί livestreaming μέσα από το www. greekaffair.news  η την σελίδα του Facebook του greekaffair.news όπως επίσης και από το κανάλι του  youtube Greekaffair

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο