ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν «επίσημα» ότι βρίσκονται πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών για να πλήξουν τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν «επίσημα» ότι βρίσκονται πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών για να πλήξουν τη Ρωσία

Για πρώτη φορά αξιωματούχος των ΗΠΑ παραδέχεται ανοικτά ότι η συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας έγινε κάτω από δικές τους πιέσεις για να «στριμώξουν» τη Ρωσία στα Βαλκάνια. 

 

Ο αναπληρωτής βοηθός Γραμματέα των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία, Γουές Μίτσελ και πρόεδρος της ομάδας για τη ρωσική επιρροή, κατά τη χθεσινή ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας η οποία είχε θέμα την «Αμερικανική στρατηγική ενάντια στη Ρωσία» επιδόθηκε σε ένα αντι-ρωισικό παραλήρημα στο οποίο μεταξύ άλλων έκανε ευθεία αναφορά για χρήση όπλων εναντίων της Ρωσίας ενώ την κατηγόρησε για «ψυχολογικές επιχειρήσεις σε βάρος πολιτών».

Επιπλέον παραδέχθηκε ότι η χώρα του διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επίλυση του Μακεδονικού, εις βάρος της Ελλάδας και ενέταξε αυτή την προσπάθεια σε ένα γενικότερο πλαίσιο γεωπολιτικού «στριμώγματος» της Ρωσίας.

«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση  στην ενίσχυση  των χωρών στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης και στις εκτιθέμενες στη ρωσική γεωπολιτική πίεση.Στα Βαλκάνια, η αμερικανική  διπλωματία διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην επίλυση της ‘ελληνο-μακεδονικής’ διαμάχης για το όνομα», δήλωσε ο Μίτσελ

Πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες ασχολούνται τόσο με τη Σερβία, όσο και με το Κοσσυφοπέδιο «προκειμένου να κινηθεί ο διάλογος με την ΕΕ», αναφέρθηκε, επίσης, στην Ουκρανία και τη Γεωργία.

«Στην Ουκρανία και τη Γεωργία, καταργήσαμε τους περιορισμούς της προηγούμενης διοίκησης για την παράδοση αμυντικών όπλων για να αντισταθούμε στη ρωσική εδαφική επιθετικότητα», εξήγησε ο Μίτσελ

Ο Μίτσελ με αυτούς τους ισχυρισμούς «άδειασε» την κυβέρνηση Τσίπρα επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις υποψίες ότι η βλαβερή για την Ελλάδα συμφωνία έγινε για να εξυπηρετηθούν τα Αμερικανικά συμφέροντα και όχι τα ελληνικά.

Related posts

Οι Opera Chaotique παρουσιάζουν το νέο τους show : ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στο EL CONVENTO DEL ARTE

Newsroom

Ερντογάν: «Ενισχύουμε την άμυνά μας λόγω Συρίας, Αιγαίου, Μεσογείου»

Newsroom

Ταϊβάν: Σκηνικό Πολέμου στήνεται μετά την άφιξη Πελόζι – Σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας έχει τεθεί ο κινεζικός στρατός

Newsroom