Κοινοποιείστε το άρθρο

Οι Κύπριοι εκθέτουν εκ νέου τον Α.Γεωργιάδη: Τα PCR test  κάνουν  15 ευρώ στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

Η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, περί «κινεζικών» μοριακών τεστ στην Κύπρο, αλλά και η απόφαση της κυβέρνησης για πλαφόν στα 47 ευρώ χωρίς συνταγογράφηση, έχουν προκαλέσει γέλια και οργή. 

Η γνωστή και αναμενόμενη κυβίστηση που έκανε αφού εκφράστηκε στο παρασκήνιο η έντονη αντίδραση των Κυπρίων για την αήθεια του Άδωνι Γεωργιάδη, δεν έπιασε τόπο και οι αποκαλύψεις που γίνονται τον εκθέτουν όλο και περισσότερο.

 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνος Αθανασίου αποκάλυψε ότι στο αεροδρόμιο της Λάρνακας μετά από διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση με εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Κύπρο, το κόστος για το pcr test κοστίζει 15 ευρώ ενώ στο αεροδρόμιο της Πάφου, κοστίζει 19 ευρώ.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, αν και έχει μπει πλαφόν 50 ευρώ στα pcr test και 10 ευρώ στα rapid test, η ελεύθερη αγορά λειτούργησε υγιώς με αποτέλεσμα  οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να κάνουν μοριακό τεστ με 15, με 25 και με 35 ευρώ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση περί της αξιοπιστίας των pcr test που ανοήτως αμφισβήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε ότι τα τεστ είναι αξιόπιστα, δανειοδοτημένα από την ΕΕ και χρησιμοποιούνται σε πλείστες ευρωπαϊκές χώρες.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο