ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πολιτισμός

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα εκπέμπουν «sos sos»

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα εκπέμπουν «sos sos»

Εδώ και εβδομάδες με τον κορονοιο…μου έρχονται στο μυαλό πάρα πολλές σκέψεις…μια από αυτές είναι οι πολιτιστικοί μας σύλλογοι ανά την Ελλάδα που πρέπει το κράτος να σκύψει στο μεγάλο αυτό πρόβλημα και να βοηθήσει επιτέλους με κάποιο τρόπο γιατί δεν θα μπορέσουν να ξαναλειτουργήσουν …τα έξοδα τρέχουν…νοικιά ρεύματα,δάσκαλοι απλήρωτοι κτλ.και λυπάμαι που δεν υπάρχει σοβαρή μέριμνα λύσης …

 

 

Όλα αυτά τα χρόνια χάρη σε αυτές τις κοιτίδες Πολιτισμού…. μάθαμε οι περισσότεροι να χορεύουμε και να αγαπήσουμε την παραδοσιακή μουσική….φανταστείτε τι ανάγκη το είχαν αυτό στις μεγαλουπόλεις με τόσες χιλιάδες κόσμο….

Ο Σύλλογος λειτουργεί για τον καθένα ξεχωριστά σε εμένα ήταν η αφορμή να αγαπήσω την παραδοσιακή μουσική ,σε άλλους να εκφράζονται με τον χορό και το τραγούδι….,σε άλλους λειτουργεί ως τρόπος αναζωογόνησης και ψυχοθεραπείας…. όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουν ανιδιοτελώς υπηρεσίες ψυχικής υγείας γιατί πολύ απλά αγγίζουν όλες τις πτυχές…χαλάρωση,ομαδικότητα,συνεργασία,χαρά,ευεξία,φιλίες και προπαντός υγιείς περιβάλλον…αλλά παράλληλα συντελούν καθαριστικά πρωτίστως στα μικρά παιδιά διδάσκοντας τις ρίζες μας και τον λαϊκό πολιτισμό μας….θεωρώ ότι όλοι οι σύλλογοι ιδιωτικοί ,κρατικοί,ή κοινοτικοί έχουν ανάγκη οικονομικής μέριμνας ..

 

 

Εύχομαι επιτέλους το κράτος να κυνηγάει αυτούς που κλέβουν πραγματικά και όχι να περιμένει τον πολιτιστικό σύλλογο στην γωνία όταν κάνει τον χορό του η το πανηγύρι του για τα έξοδα της χρονιάς!!!

Οσο υπάρχουν κάποιοι ρομαντικοί που θα ασχολούνται ατέλειωτες ώρες για την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας ξοδεύοντας τον πολύτιμο χρόνο τους με ελάχιστα χρήματα ή δωρεάν στις περισσότερες περιπτώσεις η παράδοση δεν θα σβήσει.. Εύχομαι όλα να ξεπεραστούν σιγά σιγά…..όλοι το έχουμε ανάγκη!!!

 

 

Βαγγέλης Παπαναστασίου

 

 

Related posts

Αφιέρωμα Σοφία Βέμπο και Μίμης Τραϊφόρος

Νέες κυκλοφορίες:«Στιγμές επικαιρότητας, Σκίτσα – γελοιογραφίες 2019-2021» του Χρήστου Παπανίκου

Δωρεάν Διαδικτυακό Διαδραστικό Δημιουργικό Πρόγραμμα για παιδιά