ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνεντεύξεις

Οι «Prestige The Band» στο Greekaffair.gr : «Το βασικό μας κριτήριο είναι η δουλειά μας να είναι υψηλής ποιότητας»

Το μουσικό συγκρότημα «Prestige The Band» μίλησαν αποκλειστικά στο greekaffair.gr και στον Κυριάκο Τσικορδάνο σε μια συνέντευξη εφ’ολης της ύλης – «Το βασικό μας κριτήριο είναι η δουλειά μας να είναι υψηλής ποιότητας σε όλα τα σημεία».

 

Λίγα λόγια για τους Prestige The Band

Οι Prestige The Band εμφανίστηκαν στην ελληνική μουσική σκηνή, με την λάμψη που συνοδεύει το όνομα τους και μια groovy διάθεση, το 2009. Από τότε μετράνε live και ταξίδια σε όλη την Ελλάδα, σε μουσικές σκηνές, club και φεστιβάλ. Όπου εμφανίζονται, ο κόσμος χορεύει. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν καταφέρει να συνδυάσουν τραγούδια από 5 δεκαετίες με τον δικό τους funky ήχο. Διεθνείς και ελληνικές επιτυχίες των 70’s, 80’s, 90’s & 00’s και του σήμερα διασκευασμένες με prestige ύφος από μια ιδιαίτερα εξωστρεφή μπάντα που μόνο διασκέδαση, προμηνύουν. Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος.

Το 2015 ανασυστάθηκαν σε μια μαγική εξάδα και το 2018 μοιράζονται με το κοινό που τους αγάπησε, τη δική τους δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί από την EMI/ Universal Music.

Ο Γιάννης Χειλάς, ο Θωμάς Πούτας, ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, ο Κώστας Μαραγκός, ο Κίμων Λιμενίδης και ο Νίκος Παπαλεξάνδρου, είναι οι Prestige The Band και σας καλούν στο δικό τους λαμπερό party!

  • Σας  καλωσορίζω στο greekaffair.gr

Καλώς σας βρήκαμε!

  • Θα ξεκινήσω την συνέντευξη μας γυρνώντας το χρόνο λίγο πίσω και θα ήθελα να σας ρωτήσω το πώς και το πότε ιδρύονται οι «PRESTIGE THE BAND»;

Οι Prestige The Band εμφανίστηκαν στην ελληνική μουσική σκηνή, με την λάμψη που συνοδεύει το όνομα τους και μια groovy διάθεση, το 2009.

  • Ποια ήταν η ζωή του καθενός σας πριν και τι σας δημιούργησε την ανάγκη για αυτήν την ένωση και συγχρόνως την ίδρυση αυτού του συγκροτήματος ;

Όλοι μας είχαμε παράλληλη ενασχόληση με τη μουσική και όταν πια βρεθήκαμε και είδαμε ότι μας ενώνουν κοινά όνειρα και ιδέες για την μουσική μας, δέσαμε και δημιουργήσαμε την μπάντα. Περισσότερο σημασία για εμάς έχει το τι έγινε και τι θα γίνει στο εξής. Έχουμε πολύ όρεξη και δημιουργικότητα μεταξύ μας και αυτό είναι η κινητήριος μας δύναμη.

  • Το όνομα  «PRESTIGE THE BAND» πως προέκυψε; Σημαίνει κάτι σημαντικό για εσάς ή είναι τυχαίο;

Το 2009 όταν και ουσιαστικά ιδρύθηκε το συγκρότημα, ψάχναμε ένα όνομα που να μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιεί και να προσδιορίζει κάτι με οντότητα, να σημαίνει όντως κάτι δυνατό και ν’ αντιπροσωπεύει μια έννοια η οποία να έχει θετική σημειολογία. Σκεπτόμενοι λοιπόν ότι το βασικό μας κριτήριο είναι η δουλειά μας να είναι υψηλής ποιότητας σε όλα τα σημεία της, σκεφτήκαμε τη λέξη Prestige. To the band κόλλησε προφανώς από τη σύσταση μας. Κάπως έτσι προέκυψε το όνομά μας.

  • Το 2015 τι αλλάζει για τους «PRESTIGE THE BAND»;

Το 2015 θέσαμε πιο συγκεκριμένα το που θέλουμε η μπάντα να κινηθεί μουσικά. Ταυτόχρονα ή και ως αφορμή είχαμε νέα μέλη, ανανεώσαμε το playlist μας και προσθέσαμε πολλές νέες ιδέες στις εμφανίσεις μας και στο τρόπο που ενορχηστρώνουμε και γράφουμε μουσική.

  • Ανήκει κάποιος από εσάς σε μουσική οικογένεια; Ξεκινώντας να ασχολείστε με το τραγούδι και την μουσική υπήρξε στον δρόμο σας κάποιος μουσικός  μέντορας που σας έσπρωξε και σας είπε ότι έχετε ταλέντο ως τραγουδιστές; 

Λίγο πολύ όλοι μας έχουμε στις οικογένειες μας κάποιο μέλος, κοντινό ή μακρινό, που έπαιξε καταλυτικό ίσως ρόλο στο να ασχοληθούμε με τη μουσική. Η έκφραση όμως μέσα από τη μουσική είναι κάτι το οποίο πηγάζει από μέσα σε όλους μας. Είναι κάτι που αγαπάμε και θέλουμε να δημιουργούμε και να μοιραζόμαστε με το κοινό. Αυτά ήταν όλα όσα συντέλεσαν, για όλους μας, στο να ασχοληθούμε επαγγελματικά με τη μουσική. Στο θέμα ταλέντο, θεωρούμε ότι μαζί με ότι και αν έχει ο καθένας ως έμφυτο, χρειάζεται πολλή δουλειά και προσπάθεια και πείσμα και πίστη στο όνειρο σου για να πετύχεις. Άρα κινούμαστε με αυτά στο μυαλό μας κάθε φορά που ετοιμάζουμε νέα πράγματα.

  • Την επιτυχία πώς την πραγματοποιεί κάποιο συγκρότημα; Μέσα από πολύ και σκληρή δουλειά ή αρπάζοντας μια καλή ευκαιρία που μπορεί να το  απογειώσει σαν όνομα;

Όπως αναφέραμε και πριν, ξέρουμε  πως χρειάζονται και τα 2. Σίγουρα αν κάνεις καλή κι εποικοδομητική δουλειά η όποια ευκαιρία και να αρπάξεις αργά ή γρήγορα θα εξελιχθεί. Επίσης χρειάζεσαι και καλούς συνεργάτες. Εμείς γράφουμε και παίζουμε μουσική αλλά χρειάζονται κι άλλα πράγματα για να πετύχεις και να εδραιωθείς στο χώρο. Είναι πολλά που παίζουν ρόλο.

  • Ποια τραγούδια και ποια συγκροτήματα αποτέλεσαν ένα μεγάλο σχολείο για τη μουσική σας παιδεία και σας επηρέασαν και στην μετέπειτα επαγγελματική πορεία σας;

Εδώ τώρα μιλάμε για 6 διαφορετικά μέλη που το καθένα έχει τις επιρροές του. Λίγο πολύ όμως θα αναφερθούμε σε μερικά συγκροτήματα  που και οι 6 αγαπάμε και είναι οι Queen, οι Earth Wind & Fire, οι Maroon 5, οι Coldplay, οι Red Hot Chili Peppers… όσον αφορά τραγούδια, εδώ τι να πεις; Αγαπάμε τραγούδια από όλες τις δεκαετίες. Από την δεκαετία του 70 μέχρι τραγούδια που έγιναν φέτος επιτυχία…Η μουσική είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός, δεν σταματάει να εξελίσσεται και δεν σταματάμε να εμπνεόμαστε από οτιδήποτε συμβαίνει.

  • Σήμερα ποια είναι η ηχητική ταυτότητα των «PRESTIGE THE BAND»;

Ο αγαπημένος μας ήχος είναι αυτός του groove, funk, κόσμος, χαμόγελα, χορός και διασκέδαση. Αυτά τα στοιχεία έχουμε ως συστατικά, ιδιαίτερα όταν γράφουμε μουσική.

  • Η   «PRESTIGE THE BAND» ερμηνεύουν «Τώρα Αρχίζω Να Ζω», μια καθαρά προσωπική τους δουλειά. Πείτε μας μερικά λόγια για το τραγούδι αυτό;

Το πρώτο μας τραγούδι λοιπόν ήταν έμπνευση κυρίως του Γιάννη όσον αφορά στους στίχους και την μελωδία. Συνεργαστήκαμε με καταξιωμένους ανθρώπους στη διαδικασία της ενορχήστρωσης και της παραγωγής και στήσαμε το τραγούδι μας με την μορφή που το ακούτε σήμερα. Ευχόμαστε να είναι μια αρχή για μας και για τον κόσμο μια αφορμή να μας γνωρίσει καλύτερα.

  • Γιατί πιστεύετε ότι αρκετά συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής σήμερα, στρέφονται όλο και περισσότερο σε διασκευές γνώριμων τραγουδιών; Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο λόγος που γίνετε από αυτό και το προτιμούν από την πρωτότυπη δημιουργία;

Θα απαντήσουμε όπως το αισθανόμαστε εμείς γιατί σίγουρα δεν μπορούμε να πάρουμε θέση για κάτι που συμβαίνει γενικά. Το να συνθέσεις και να γράψεις μουσική απαιτεί έμπνευση και ένα ας πούμε concept που θέλεις να παρουσιάσεις το ίδιο όμως χρειάζεται και για να διασκευάσεις ένα ήδη υπάρχον τραγουδι. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλά αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια, που κάποιες φορές η αγάπη σου προς αυτά και η όποια έμπνευση προκύπτει σε προκαλούν να τα πειράξεις και να φτιάξεις κάτι νέο με την δική σου πινελιά.

  • Οι Ελληνικές επιτυχίες των 70’s, 80’s, 90’s & 00’s σας εκφράζουν ως άτομα ή ως συγκρότημα και έχετε επιλέξει να τις ερμηνεύετε;

Έχουμε επιλέξει να ερμηνεύουμε και να παρουσιάζουμε στον κόσμο τραγούδια που πρώτα αγαπάμε εμείς πολύ, έχουμε βάλει στα περισσότερα την «πινελιά» που αναφέραμε και πριν και σίγουρα το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα μας δείχνει ότι αυτό κάνει και τον κόσμο να περνάει καλά και να διασκεδάζει.

  • Τι είναι αυτό που λατρεύουν οι «PRESTIGE THE BAND» πιο πολύ στον κόσμο της μουσικής και τι είναι αυτό που αντίστοιχα σας αρέσει λιγότερο;

Στον κόσμο της μουσικής λατρεύουμε τους παλιούς ήχους, τις νέες ιδέες, το πάντρεμα του παλιού με το νέο ουσιαστικά, που δίνει όρεξη για δημιουργία. Δεν υπάρχει κάτι αρνητικό, αγαπάμε αυτόν τον κόσμο, αναπνέουμε και υπάρχουμε μέσα σε αυτόν.

  • Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε κάποιο τραγούδι που έχετε βαρεθεί να παίζετε στις συναυλίες σας και είπατε «όχι πάλι»;

Κατά καιρούς προσθέτουμε κι αφαιρούμε τραγούδια από το ρεπερτόριο μας, αυτό το κάνουμε γιατί αφενός έχουμε μεγάλη ποικιλία στο ρεπερτόριο μας και γιατί έχει ενδιαφέρον και για τον κόσμο που ήδη μας ξέρει και μας ακολουθεί. Είναι ένα twist στο πρόγραμμα μας.

  • Ποσό αρμονικές μπορεί να είναι οι σχέσεις μέσα σε ένα νεανικό συγκρότημά όπως είναι το δικό σας;

Το παν σε οποιαδήποτε σχέση, ομάδα ή σύνολο ανθρώπων είναι η ειλικρίνεια, η όρεξη και η αγάπη για δουλειά. Η συγκέντρωση και η αγάπη μας γι αυτό που κάνουμε, συνθέτουν ένα πολύ αρμονικό puzzle κι έτσι χτίζουμε μια πολύ δυνατή βάση.

  • Το συγκρότημα σας έχει κάποιο σκοπό ή ένα στόχο; Τι αναζητά μέσα από την μουσική και το τραγούδι;

Στα πιο άμεσα σχέδια έχουμε την καλοκαιρινή μας περιοδεία με συναυλίες και εμφανίσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στα μελλοντικά μας σχέδια ανήκουν νέα τραγούδια, πολλές επιπλέον ζωντανές εμφανίσεις  και ιδανικά νέες συνεργασίες. Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να μεταδίδουμε αυτή μας την αγάπη και το τρόπο διασκέδασης σε όλο και περισσότερο κόσμο. Μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια μας θέλουμε να περνάμε αισιόδοξα μηνύματα και ωραίους ρυθμούς. Να μεγαλώσει και να διατηρηθεί αυτή η ζωντανή μας σχέση με το κοινό.

  • Οι «PRESTIGE THE BAND» θα συμμετείχαν σε ένα  reality game music για να παρουσιάσουν την δουλειά τους και να αναδειχθούν και οι ίδιοι σαν συγκρότημα;

Κατά καιρούς έρχονται διάφορες προτάσεις, τις οποίες μελετάμε. Αν κρίνουμε ότι μια πρόταση είναι καλή τότε το σκεφτόμαστε κι αποφασίζουμε.

  • Ποια θεωρείτε την μεγαλύτερη επιτυχία σας μέχρι σήμερα ως συγκρότημα  «PRESTIGE THE BAND»;

Το ότι μετράμε λίγα σχετικά χρόνια στο χώρο και έχουμε ήδη συμμετάσχει σε βραδιές με υπέροχες εμφανίσεις, με πολύ κόσμο, το ότι έχουμε κάνει περιοδεία στην Ελλάδα με πολύ καλή ανταπόκριση και φυσικά η φετινή μας συνεργασία μας με την Minos EMI και η κυκλοφορία της πρώτης δικής μας δισκογραφικής δουλειάς είναι επιτυχία για εμάς. Σε μια πορεία όλα τα βήματα εφόσον σε εξελίσσουν και σε πάνε μπροστά είναι νέες κατακτήσεις και επιτυχίες. Το σημαντικότερο είναι ότι τα μοιραζόμαστε όλα αυτά ως ομάδα, μαζί.

  • Ποια είναι η γνώμη για τα social media, υπέρ ή κατά;  Θα έλεγες  ότι βοηθάνε τον καλλιτέχνη ή του κάνουν μεγαλύτερη ζημιά, στην προβολή του και στην προσωπική του εικόνα;

Τα πάντα στη ζωή μας μπορούν να αξιοποιηθούν ή να δημιουργήσουν θέματα αν δεν τα εκματαλλευτείς σωστά. ΤΑ social media είναι ένα στοιχείο της εποχής μας πολύ έντονο, σε φέρνουν σε επαφή με τον κόσμο πιο άμεσα, μπορούν να επικοινωνήσουν τη δουλειά σου, να εκθέσουν και τη ζωή σου αλλά συνολικά μπορείς να τα χειριστείς σωστά και να αποτελέσουν ένα εργαλείο που θα συνεισφέρει στη δουλειά μας.  

  • Έχετε  χόμπι; Τι σας αρέσει να κάνετε το ελεύθερο χρόνο σας;

Φυσικά και έχουμε και είναι σημαντικό να έχεις χόμπι, γιατί είναι ένας τρόπος ψυχοθεραπείας, έκφρασης και εκτόνωσης. Ο καθένας ξεχωριστά έχει διάφορα όπως το ψάρεμα, ο αθλητισμός, το διάβασμα, τον μοντελισμό κ.α.

  • Τι να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον από το νεανικό και δροσερό συγκρότημα  «PRESTIGE THE BAND»;

Στα πιο άμεσα σχέδια έχουμε την καλοκαιρινή μας περιοδεία με συναυλίες και εμφανίσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στην συνέχεια τα νέα τραγούδια που ετοιμάζουμε!

  • Κλείνοντας  αυτήν την υπέροχη συνέντευξη θα ήθελα οι «PRESTIGE THE BAND» να στείλουν ένα μήνυμα στους αναγνώστες του Greekaffair.gr

Να είναι ο εαυτός τους, να είναι ειλικρινείς και να κυνηγούν τους στόχους & τα όνειρά τους !

 

Related posts

Συνέντευξη με την εικαστικό Ιώ Παππά: «Η ζωγραφική ήταν πάντα στη ζωή μου»

Μαίρη Βιδάλη: Οι θεατές μου λένε ότι στο «ΔΙΑΧΡΟΝΟ» βλέπουνε παράσταση Εθνικού Θεάτρου

Συνέντευξη με τη συγγραφέα Ελένη Ανδρεάδη: Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν μπορούμε να ζούμε υγιείς σε έναν άρρωστο πλανήτη