ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
MediaΤηλεόραση - Ραδιόφωνο

Οι Ταινίες που θα δούμε στα κανάλια σήμερα και αύριο για την επέτειο της 25 Μαρτίου

Οι Ταινίες που θα δούμε στα κανάλια σήμερα και αύριο για την επέτειο της 25 Μαρτίου

Σήμερα 24/3/ Μαντώ Μαυρογένους Τετάρτη στις 21:00 στο OPEN Ελληνικά.

Η ηρωίδα της ελληνικής Επανάστασης, που με την αυτοθυσία της πέρασε στην αιωνιότητα! 

Στη Βιέννη του 1820, η Μαντώ Μαυρογένους (Τζένη Καρέζη) συνάντα μια ομάδα ελλήνων φοιτητών και μιλάνε για την επανάσταση που πρόκειται να γίνει. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο θείος της τη μυεί στη Φιλική Εταιρεία. Η Μαντώ πουλά την προίκα της και εξοπλίζει δικό της καράβι και στρατό με σκοπό να βοηθήσει την επανάσταση.

Γνωρίζει τον ηγέτη της Φιλικής Εταιρείας, Δημήτριο Υψηλάντη (Πέτρος Φυσούν), και δημιουργεί σχέση μαζί του, αλλά συναντά τις αντιρρήσεις των πολιτικών αρχηγών του αγώνα, και κυρίως του Ιωάννη Κωλέττη (Σταύρος Ξενίδης) που φοβάται μήπως οι δυο νέοι θελήσουν να γίνουν οι πρώτοι βασιλείς του νέου έθνους. Για να διαλύσει τη σχέση τους, χρησιμοποιεί την όμορφη ζωγράφο Νίκη Καλογερά (Ελένη Ερήμου), που μόλις ήρθε από το Παρίσι.

Παίζουν  Τζένη Καρέζη, Πέτρο Φυσσούν, Άλκη Γιαννακά, Ελένη Ερήμου

 

 

Η δίκη των δικαστών, 25η Μαρτίου στις 16:45  στο OPEN Ελληνικά

Λίγα χρόνια μετά την επανάσταση του 1821, το νεοσύστατο ελληνικό κράτος, υπό τη βασιλεία του Βαυαρού Όθωνα, προσήγαγε σε δίκη τους μεγάλους οπλαρχηγούς του αγώνα, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και Γεώργιο Πλαπούτα, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Η περιβόητη δίκη που έγινε στο Ναύπλιο, συγκλόνισε το έθνος, επειδή οι πάντες γνώριζαν ότι οι δύο ήρωες ήταν απολύτως αθώοι. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Αθανάσιος Πολυζωϊδης και ο δικαστής Γεώργιος Τερτσέτης αρνούνται να προσυπογράψουν την καταδίκη σε θάνατο των κατηγορουμένων. Οι Βαυαροί διατάζουν τον Υπουργό Δικαιοσύνης να επέμβει, και αυτός απαγγέλλει κατηγορία εναντίον τους, με αποτέλεσμα να συρθούν στα μπουντρούμια των φυλακών και να δικαστούν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Παίζουν  Νίκος Κούρκουλος,  Σπύρος Καλογήρου,  Μάνος ΚατράκηςΔημήτρης Μυράτ 

Σκηνοθεσία:
Πάνος Γλυκοφρύδης

Παπαφλέσσας στον ANT1 25/3/ στις 20:00

Ιστορική ταινία, παραγωγής ΤΖΕΗΜΣ ΠΑΡIΣ, 1971.
Ένας ιερωμέvoς, o Παπαφλέσσας, που κρύβει μέσα του τη φλόγα της ανεξαρτησίας τoυ Γέvoυς, περιοδεύει στov Μοριά και στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες και με τα λόγια τoυ ξεσηκώνει τους Φιλικούς και τους Δημoγέρovτες να κηρύξουν την Επανάσταση τoυ 1821…
Παίζουν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Κάτια Δαvδoυλάκη, Αλέκoς Αλεξαvδράκης, Στέφαvoς Στρατηγός, Χρήστoς Πoλίτης, Λαυρέvτης Διαvέλλoς, Αγγελoς Αvτωvόπoυλoς. Σενάριο: Πάvoς Κovτέλης. Σκηνοθεσία: Ερρίκoς Αvδρέoυ. Μουσική: Κώστας Καπvίσης. Διάρκεια: 121′.

ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ στο Μega CINEMA – Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 | 21:00

Οι Σουλιώτες μαθαίνουν από τη θαρραλέα Βαγγελή (Κάτια Δανδουλάκη) ότι ο Αλή Πασάς (Φερνάντο Σάντσο) σκοπεύει να τους επιτεθεί και να τους θέσει υπό το ζυγό του. Η επίθεσή του όμως θα αποτύχει μπροστά στη γενναία άμυνα που θα προβάλουν οι Σουλιώτες, με αρχηγό τους τον Φώτο Τζαβέλλα (Χρήστος Καλαβρούζος).

Η Βαγγελή αγωνίζεται μαζί με τους υπόλοιπους συντοπίτες της και ερωτεύεται τον καπεταν-Κόγκα Δράκο (Γιάννη Κατράνη). Ωστόσο, η προδοσία του Πήλιου Γούση θα φέρει την καταστροφή. Οι Σουλιώτες μάχονται ηρωικά, το Κούγκι ανατινάζεται και οι γυναίκες στο Ζάλογγο, για να αποφύγουν την ατίμωση, αφού στήσουν χορό, ρίχνονται στο βάραθρο κρατώντας τα παιδιά στην αγκαλιά τους.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Δημήτρης Παπακωνσταντής

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:Κάτια Δανδουλάκη, Φερνάντο Σάντσο, Στέφανος Στρατητγός, Λαυρέντης Διανέλλος, Αλέκα Κατσέλη, Ελένη Ανουσάκη, Βαγγέλης Τραϊφόρος, Χρήστος Καλαβρούζος, Γιάννης Κατράνης

 

Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι : 25 Μαρτίου στις 23:30

Η ιστορία του Έλληνα ναυσιπλόου κι ευεργέτη της Ελλάδας και της Ρωσίας, Ιωάννη Βαρβάκη είναι ένα επικό παραμύθι που ξεκινάει από τα φτωχικά Ψαρά πριν την επανάσταση των Ελλήνων κατά των Τούρκων, φτάνει μέχρι την αυλή της Αικατερίνης της Μεγάλης και τις ρωσικές στέπες και καταλήγει στην επαναστατημένη Ελλάδα του 1821. Κουρσάροι στο Αιγαίο,  πολιτικά παιχνίδια στην αυλή της τσαρίνας της Ρωσίας, η ανακάλυψη κι εκμετάλλευση του χαβιαριού από τον αυτοδημιούργητο Έλληνα Ιωάννη Βαρβάκη, πολύπλοκες συνομωσίες των μεγάλων δυνάμεων της εποχής στην πλάτη των Ελλήνων, έρωτες, φιλίες, προδοσίες και οικογενειακά δράματα συνθέτουν τη μυθιστορηματική ζωή αυτού του παράξενου και ταυτόχρονα τόσο εμβληματικού κι ελκυστικού Έλληνα.

Ξένη Ταινία, Κοινωνική
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σμαραγδής
Σενάριο: Γιάννης Σμαραγδής, Παναγιώτης Πασχίδης
Πρωταγωνιστούν: Σεμπάστιαν Κοχ, Κατρίν Ντενέβ, Τζον Κλιζ, Εβγκένι Στίχκιν, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Όλγκα Σουτούλοβα, Λάκης Λαζόπουλος, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Άκης Σακελαρίου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Έτος Παραγωγής: 2012

 

Επετειακή ταινία για την 25η Μαρτίου από την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας

 

Αφιερωμένη στη ζωή και στη θυσία του μεγάλου ήρωα και αγωνιστή του 1821, Νικηταρά
Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, τιμώντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 παρουσιάζει μία πρωτότυπη νεανική επετειακή ταινία, αφιερωμένη στη ζωή και στη θυσία του μεγάλου ήρωα και αγωνιστή του 1821, του περίφημου Νικηταρά.


Τα μέλη της ενοριακής θεατρικής ομάδας «Η Μηχανή του Χρόνου» του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Νέας Φιλαδέλφειας σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα «Φλόγα», υποδύονται τους ιστορικούς χαρακτήρες της κινηματογραφικής διασκευής του θεατρικού έργου: «Που’ σαι μωρέ Νικηταρά», σε σενάριο της κ. Μαριγώς Μπούρη και σκηνοθεσία του κ. Θεόδωρου Κολοβού.

Η ταινία θα προβληθεί διαδικτυακά, ανήμερα την 25η Μαρτίου και ώρα 20:00 από την επίσημη σελίδα Facebook της Ιεράς Μητροπόλεως (@mitropoliNif).

Το 1821 υπενθυμίζει σε όλους μας την αγωνιστική, θαρραλέα και αδούλωτη ψυχή του Έλληνα. 200 χρόνια μετά τιμούμε τους ήρωες προγόνους μας που θεμελίωσαν την ελεύθερη Ελλάδα! Τιμούμε τους ήρωες που με τους αγώνες και τις θυσίες τους λύτρωσαν το έθνος μας από τη φοβερή δουλεία και ανέστησαν την ελευθερία στην πατρίδα μας.

 

Related posts

Πρεμιέρα για την ταινία «’Ο Άνθρωπος του Θεού» στον ANT1

«17 Κλωστές»: Τι θα δούμε στη νέα σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια

Newsroom

Ωδή Μωϋσέως

Πατήρ Θεοφάνης