ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότηταΡοή Ειδήσεων

Οι Τούρκοι εξέδωσαν προκλητική αντιNavtex για το Καστελόριζο

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο – εξέδωσαν προκλητική αντιNavtex, για το Καστελόριζο

Στα ύψη διατηρούν οι τούρκοι την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς πριν βγει το τέταρτο γεωτρύπανο της Άγκυρας για έρευνες, οι Τούρκοι ενδέχεται να προκαλέσουν ένταση ακόμα και από αύριο για την αεροναυτική άσκηση για την οποία έχουν δεσμεύσει θαλάσσια περιοχή οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως λοιπόν μετέδωσε η Γεωργιά Γαραντζιώτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν την άσκηση μεταξύ ΡόδουΚαρπάθου και Καστελόριζου, από αύριο 3 Αυγούστου έως και τις 5 του μήνα. Πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας με σενάρια προσβολής στόχων και ανταλλαγής εικόνας μεταξύ πλοίων και αεροσκαφών.

Οι Τούρκοι από την πλευρά τους εξέδωσαν προκλητική αντιNavtex, αμφισβητώντας για ακόμη μια φορά την δικαιοδοσία της Ελλάδας στην περιοχή. Σημείωσαν μάλιστα ότι πρόκειται για περιοχή ευθύνης της Τουρκίας. Σε κάθε περίπτωση όμως η άσκηση θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε φορά, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο.

Υπενθυμίζεται πως τις περιοχές στις οποίες θα κάνει έρευνες το γεωτρύπανο της Τουρκίας θα ανακοινώσει σε τελετή ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 9 Αυγούστου.

Μηνύματα από την Αθήνα

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έθεσε με ένταση το θέμα του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS) κατά τη σειρά των συναντήσεων που είχε σήμερα με ομολόγους του στο περιθώριο των εργασιών της 55ης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ASEAN) η οποία διεξάγεται στην Καμπότζη.

«Δηλαδή της ανάγκης να υπάρχει ένα σταθερό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εξασφαλίζεται τόσο η ελεύθερη ναυσιπλοΐα όσο και η ασφάλεια και συνεργασία στο θαλάσσιο περιβάλλον» όπως τόνισε ο Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του κατά τη συμμετοχή του στις εργασίες της Συνόδου.

Επίσης, διαπίστωσε ότι το σύνολο των χωρών με τις οποίες συζήτησε σήμερα είχαν πολύ θετική ανταπόκριση στη συγκεκριμένη τοποθέτηση. «Γενικά, φαίνεται ότι στο πλαίσιο που σήμερα υπάρχει και κατ’ ακολουθίαν της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η διεθνής κοινότητα καταλαβαίνει όλο και περισσότερο ότι ο αναθεωρητισμός, η αμφισβήτηση των συνόρων και η μη συνυπογραφή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας οδηγεί την ανθρωπότητα σε περιπέτειες και ότι πρέπει να έχουμε μια στάση σταθερή, μια στάση που εξασφαλίζει πρόοδο, σταθερότητα και ευημερία» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

 

 

Related posts

H Airbnb μετεξελίσσεται σε ολοκληρωμένη πλατφόρμα ταξιδιών

Newsroom

Σε κόκκινο συνεργό στις ΗΠΑ: Υπ. Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν η στάση πληρωμών στις ΗΠΑ κοντοζυγώνει

Newsroom

Α/ΓΕΝ Ν.Τσούνη σε αξιωματικούς του ΠΝ: «Μην περιμένετε τίποτα – Θα πολεμήσουμε με ότι έχουμε»

Newsroom