ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΡοή Ειδήσεων

Οι Τούρκοι μας κάνουν «καψόνια»: Στο Αιγαίο βγάλαν ξανά το Τσεσμέ για έρευνες

Οι Τούρκοι μας κάνουν «καψόνια»: Στο Αιγαίο βγάλαν ξανά το Τσεσμέ για έρευνες

Το μεσημέρι της Παρασκευής το τουρκικό υδρογραφικό απέπλευσε από το λιμάνι της Σμύρνης – Με ταχύτητα περίπου 5 κόμβων πλέει προς την περιοχή ερευνών

 

Στο Αιγαίο βγήκε ξανά το μεσημέρι της Παρασκευής το πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού Τσεσμέ. Περίπου στις 14:00 το μεσημέρι το Τσεσμέ έπλεε προς την περιοχή ερευνών που έχει ανακοινωθεί με την παράνομη τουρκική Navtex της 15ης Φεβρουαρίου.

Το πλήρωμα του Τσεσμέ έχει οδηγίες από την Άγκυρα για τη διεξαγωγή υδρογραφικών ερευνών ανάμεσα στην Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο και την Σκύρο.

«Ράβε-ξήλωνε» με το Τσεσμέ

Το πρωί της Πέμπτης -λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών- το υδρογραφικό Τσεσμέ απομακρύνθηκε από την περιοχή ερευνών στο Κεντρικό Αιγαίο και έδεσε στο λιμάνι της Σμύρνης. Οπως φάνηκε, ο ελλιμενισμός του Τσεσμέ ήταν μία τακτική κίνηση που υπαγορεύθηκε από την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Το μεσημέρι της Παρασκευής το Τσεσμέ ξαναβγήκε στο Αιγαίο. Περίπου στις 14:00, το Τσεσμέ έπλεε ανοιχτά της Λέσβου. Με βάση την ταχύτητα πλου του τουρκικού υδρογραφικού, το Τσεσμέ αναμένεται να ξαναμπεί στην περιοχή ερευνών μετά τις 18:00 το απόγευμα.

Related posts

Τουρκικό “δίχτυ” στο Αιγαίο με αλιευτικά που “ψαρεύουν” ελληνικές αντιδράσεις!

Newsroom

Μόνο η ΝΔ ψήφισε τη ρύθμιση για τη νέα τηλεοπτική καμπάνια κατά της πανδημίας

Newsroom

Μουσικό σχολείο Ίλιον: Μαθητής πήγε ντυμένος με φούστα στο σχολείο

Newsroom