ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσεις

Οι Τούρκοι στήνουν σταδιακά ένταση στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι στήνουν σταδιακά ένταση στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι προπαγανδίζουν αναφορικά με την υποτιθέμενη και παντελώς ανύπαρκτη και ανυπόστατη παρενόχληση από δικά μας μαχητικά F-16  σε βάρος του Τσεσμέ, αναφέροντας τα ακόλουθα:

Το ερευνητικό πλοίο “TCG Çeşme” ξεκίνησε την επιστημονική και τεχνική του έρευνα σε διεθνή ύδατα στο βόρειο τμήμα του Αιγαίου. Στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμένου προγράμματος δραστηριοτήτων του το πλοίο, το οποίο θα πραγματοποιήσει επιστημονική και τεχνική έρευνα έως τις 2 Μαρτίου, παρενοχλήθηκε από μαχητικά αεροσκάφη της Ελλάδας.

Τέσσερα αεροσκάφη F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πλησίασαν το TCG Çeşme στα δυτικά του νησιού της Λήμνου. Ένα από τα μαχητικά αεροσκάφη εκτόξευσε θερμοβολίδες σε απόσταση  2 ναυτικών μιλίων από το TCG Çeşme.

Οι πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωσαν ότι δόθηκε η απαραίτητη απάντηση για την παρενόχληση ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών από υψόμετρο 1000 μέτρων.

Ο ναύαρχος Cem Gürdeniz αξιολόγησε τις εξελίξεις λέγοντας:

«Κάποιος δίνει εντολή στην Ελλάδα»

“Προφανώς κάποιος δίνει εντολή στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτήν την κατάσταση με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Η Ελλάδα είναι ένα υποκατάστατο κράτος, δεν μπορεί να λάβει την ίδια απόφαση. Η Ελλάδα έχει γίνει μια πλήρης αμερικανική αποικία. Τα σεισμικά πλοία είναι δραστηριότητες που σχετίζονται με κυρίαρχα δικαιώματα για την υφαλοκρηπίδα.” ανέφερε ο Τούρκος ναύαρχος.

Ποιός είναι ο στόχος της Ελλάδας;

“Τώρα, το έργο που κάνει το πλοίο μας στο Τσεσμέ σίγουρα δεν είναι αντίθετο με το πρωτόκολλο της Βέρνης της 11ης Νοεμβρίου 1976. Με το πρόσχημα ότι τα πολεμικά αεροπλάνα της πετούν, η προσοχή πρέπει να απομακρυνθεί από την Ανατολική Μεσόγειο στην Τουρκία.

Το μήνυμα που δίνεται στην πραγματικότητα είναι ένα στρατηγικό μήνυμα. “Είμαι πραγματικά μια χώρα κατεχόμενη από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία και θέλω να τραβήξω την ενέργειά σας από την Ανατολική Μεσόγειο και και να την μεταφέρω εδώ””. Αυτό είναι το μήνυμα. Όσοι έλαβαν αυτήν την απόφαση είναι σίγουροι…

Αναφορικά με τη ρίψη εικονικού βλήματος από τα αεροσκάφη τους, ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι: «Χρησιμοποιώ το εργαλείο μου για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, αλλά αντιλαμβάνομαι πώς το αντιλαμβάνεστε. Σας δίνει το μήνυμα ότι μπορώ να εκτοξεύσω πραγματικό βλήμα στο μέλλον. Είναι σαν ένα άτακτο παιδί που σκάει κροτίδα μπροστά από ένα σπίτι.”

Εκτίμηση

Το παραπάνω τουρκικό προπαγανδιστικό παραλήρημα αποδεικνύει με τον πλέον πασίδηλο τρόπο την ενόχληση των Τούρκων αναφορικά με τις στρατηγικές συμμαχίες που έχει η Ελλάδα με ΗΠΑ και Γαλλία, αποκαλώντας τη χώρα μας “αποικία” των δύο παραπάνω χωρών, που εκτελεί πιστά τις εντολές τους.

Μάλιστα προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι πτήσεις των μαχητικών μας στην περιοχή του Αιγαίου, γίνεται για να αναγκάσουμε ….την Τουρκία να στρέψει την προσοχή της από την Α. Μεσόγειο στο Αιγαίο, κατόπιν εντολής ΗΠΑ-Γαλλίας.

Προϊδεάζει μάλιστα για την επόμενη τουρκική προβοκάτσια ότι τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη θέλουν να δείξουν ότι την επόμενη φορά δεν θα ρίξουν εικονικό , αλλά πραγματικό βλήμα.

Βεβαίως ούτε θερμοβολίδες εκτοξεύθηκαν από το F-16 μας, ούτε πραγματικό βλήμα πρόκειται να εκτοξευθεί κατά του Cesme μελλοντικά.

Αυτό η Ελλάδα πρέπει να το καταγγείλει σε ΕΕ αλλά και στο ” ίσων αποστάσεων” ΝΑΤΟ

 

Related posts

Τα πήρε άγρια η κ.Ρεπούση με τον Αγιασμό και τις Εικόνες των Ηρώων στα σχολεία!

Αντιμέτωπο με λιμό βρίσκεται ο πληθυσμός στη Λωρίδα της Γάζας

Ελλάδα: Ανοίγουν τα σύνορα για τους ταξιδιώτες από την Σερβία

Newsroom