ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΟικονομία

Οικονόμου για τις αυξήσεις στη βενζίνη: H κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την αγορά καυσίμων

Οικονόμου για τις αυξήσεις στη βενζίνη: H κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την αγορά καυσίμων – δεν προβλέπεται μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ή του ΦΠΑ στα καύσιμα.

Aδιάθετο παραμένει το 1/3 της κυβερνητικής ενίσχυσης για τα καύσιμα καθώς από τα 3 εκατομμύρια των πολιτών που είχε εκτιμηθεί αρχικά πως θα μπορούσαν να ωφεληθούν από το πρόγραμμα τελικά έγιναν αποδέκτες της ενίσχυσης μόνο τα 2 εκατομμύρια με αποτέλεσμα να υπάρχουν αδιάθετοι πόροι.

«Προφανώς αυτά τα χρήματα θα αξιοποιηθούν στην μάχη κατά της ακρίβειας. Θα προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα που θα διοχετευθούν αυτά τα χρήματα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή  ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τη Θεσσαλονίκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την αγορά καυσίμων, εξετάζεται ο τρόπος λειτουργίας της, γίνονται συνεχείς έλεγχοι για να αποφευχθούν στρεβλώσεις και στην παρούσα φάση το βάρος έπεσε στην αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα. «Θα παρακολουθούμε και κάθε δυνατότητα που θα υπάρχει για δράση θα χρησιμοποιείται», υπογράμμισε, χωρίς όμως να προβλέπεται προς το παρόν κάποια απτή παρέμβαση για μείωση της τιμής, όπως άφησε να εννοηθεί. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν προβλέπεται μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ή του ΦΠΑ στα καύσιμα.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία τόνισε ότι  η ανεργία από  το 17,2% που ήταν το καλοκαίρι του 2019 περιορίστηκε στο 12,2%  τον Μάρτιο. Πιο κάτω και από  το 12,7% που ήταν τον Φεβρουάριο και πολύ πιο κάτω από το 16,8%, που ήταν τον Μάρτιο του 2021.  «Σημαντικό  είναι το γεγονός ότι οι απασχολούμενοι σήμερα στη χώρα μας ξεπερνούν  τα 4 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 14,3%, σχεδόν 525 χιλ. περισσότεροι από εκείνους που είχαμε τον Μάρτιο 2021».

 

Related posts

Μ.Γκάγκα: «Το φθινόπωρο θα υπάρξει νέα αναμνηστική δόση εμβολίου

Newsroom

Αφαιρούν δημοκρατικά δικαιώματα: Μόνο για εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι σε εστίαση και μπαρ

Newsroom

«Φωτιά» έχουν πάρει τα σενάρια για πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο – Αυτές είναι οι δυο πιθανές ημερομηνίες!

Newsroom