ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κοινωνία

Όλα όσα ειπωθήκαν στην χθεσινή συνάντηση στην ΠΕ Τρικάλων μεταξύ Μ.Καλυβιωτών, Μιχαλάκη, Σακκά, Παπαστεργίου (βίντεο)

Όλα όσα ειπωθήκαν στην χθεσινή συνάντηση στην ΠΕ Τρικάλων μεταξύ Μ.Καλυβιωτών, Μιχαλάκη, Σακκά, Παπαστεργίου (βίντεο)

 

 

Δεν είχε εντάσεις αυτή την φορά η διαμαρτυρία της Επιτροπής Αγώνα Πλημμυροπαθών Μεγαλοκαλυβιωτών στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

 

Στις 11 το πρωί κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν ειρηνικά έξω από το κτίριο της Π.Ε.Τ. απλώνοντας ένα μεγάλο πανό που ανέγραφε: «Τα 6.600 ευρώ ούτε τα πήραμε, ούτε φθάνουν. Αποζημιώσεις στο 100%».

 

Αυτά ήταν και τα πρώτα αιτήματα που έθεσαν όταν, λίγα λεπτά αργότερα, αντιπροσωπεία τους μετείχε σε σύσκεψη υπό τους Δημήτρη Παπαστεργίου Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Χρήστο Μιχαλάκη Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Νίκο Σακκά Δήμαρχο Τρικκαίων και Θανάση Λιούτα Βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ.

 

«Πάνω από το 80% των πληγέντων δεν έλαβαν τα 6.600 ευρώ, τα οποία, φυσικά, δεν φθάνουν για να καλύψουν την καταστροφή. Το ποσό της αποζημίωσης πρέπει να αυξηθεί διότι με αυτά τα χρήματα νοικοκυριό δεν (ξανα)στήνεται. Ζητούμε, επίσης, αυξήσεις στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. Και ν’ ανοίξουν οι πλατφόρμες για τους ανθρώπους, οι οποίοι ήταν σε διαδικασία αποδοχής κληρονομιάς.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων μας διαβεβαίωσε ότι με την εν εξελίξει ανακατασκευή της Κλινικής Παντελιδάκη όσοι άνθρωποι έχασαν στα νερά την 1η κατοικία τους θα φιλοξενηθούν εκεί. Μιλάμε για πάνω από 50 διαμερίσματα», ανέφερε, μετά το τέλος της σύσκεψης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παναγιώτης Λαγάρας, ο οποίος, όπως όλοι και με βάση τις σημερινές υποσχέσεις, αναμένει επίσημες απαντήσεις δια κυβερνητικών χειλέων το αργότερο εντός του επόμενου 10ημέρου.

Ο κ. Παπαστεργίου υποσχέθηκε να ενημερώσει σχετικά το Υπουργικό Συμβούλιο στην προσεχή συνεδρίασή του, αλλά και να προωθήσει τα αιτήματα στην Βουλή. «Οι πληγέντες», είπε στα Μ.Μ.Ε., «ζητούν να δούμε δύο θέματα. Το ένα είναι πως, σε αρκετές περιπτώσεις, λόγω αδυναμίας πληρωμής των φόρων ή, αν θέλετε, έλλειψης ενδιαφέροντος, δεν είχαν κάνει κάποιες μεταβολές στο Ε9. Το δεύτερο έχει σχέση με τις αποζημιώσεις: Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος έκανε εξαιρετική δουλειά στο να πληρωθούν τα πρώτα χρήματα.

Σήμερα μπαίνουν τα 6.600 ευρώ για όλες τις περιοχές που ήταν 100% πλημμυρισμένες. Πιθανώς για ένα τέτοιο μέγεθος καταστροφής θα πρέπει να δούμε και κάποια μέτρα παραπάνω!…».

Ο Χρ. Μιχαλάκης δήλωσε στο πλευρό των Μεγαλοκαλυβιωτών με την πόρτα του «μονίμως ανοιχτή», ενώ ο Νίκος Σακκάς υποσχέθηκε να στείλει «πλήρη φάκελλο» στα συναρμόδια Υπουργεία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πρόταση που “έπεσε” στο τραπέζι από τον δημοτικό σύμβουλο Τρικκαίων της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόδωρο Σπανό, ο οποίος είπε ότι «πώς θα ήταν προτιμότερο τα πνιγμένα ζώα και οι κατεστραμμένες ζωοτροφές ν’ αντικατασταθούν άμεσα από το να δοθούν αποζημιώσεις».

 

 

 

 

Πηγη trikalaola.gr

 

Related posts

Έφυγε από την ζωή από ανακοπή ο επιχειρηματίας εστίασης Γιώργος Γιαννάκης μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού

Newsroom

Σεισμός στην Αθήνα 3,1 Ρίχτερ

Newsroom

Αντίστροφη μέτρηση για τις νέες ταυτότητες: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα στο gov.gr