ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
τεχνολογία και διαδίκτυο

Ολλανδία: Τέλος κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και έξυπνα ρολόγια στις σχολικές αίθουσες

Ολλανδία: Τέλος κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και έξυπνα ρολόγια στις σχολικές αίθουσες

 

«Δεν ανήκουν μέσα στη σχολική τάξη» οι συσκευές τεχνολογίας σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ολλανδίας

 

Ολλανδία: Τέλος κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και έξυπνα ρολόγια μέσα στις σχολικές αίθουσες από του χρόνου – Κυβερνητικό μέτρο για την προστασία των μαθητών.

Κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και έξυπνα ρολόγια θα απαγορευτούν κατά μεγάλο βαθμό μέσα στις σχολικές αίθουσες στην Ολλανδία από την 1η Ιανουαρίου 2024, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι περισπασμοί κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Η χρήση συσκευών θα επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια μαθημάτων ψηφιακών δεξιοτήτων, για ιατρικούς λόγους ή για άτομα με αναπηρίες.

«Αν και τα κινητά τηλέφωνα είναι συνυφασμένα με τη ζωή μας, αυτά δεν ανήκουν μέσα στη σχολική τάξη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Παιδείας Ρόμπερτ Ντάικγκρααφ.

«Οι μαθητές πρέπει να μπορούν να συγκεντρώνονται και να τους δίνεται η ευκαιρία να μελετούν σωστά. Τα κινητά τηλέφωνα είναι μια ενόχληση, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα. Πρέπει να προστατεύσουμε τους μαθητές από αυτό».

Η απαγόρευση είναι αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου, των σχολείων και των αρμόδιων οργανισμών.

Τα σχολεία μπορούν να βρουν τον δικό τους τρόπο να επιβάλλουν την απαγόρευση, είπε ο Ντάικγκρααφ, αλλά θα ακολουθήσουν νομικοί κανόνες εάν αυτό δεν αποφέρει επαρκή αποτελέσματα μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Related posts

Το Jonathan Galindo, είναι ένα επικίνδυνο «παιχνίδι»: Ωθεί τα παιδιά ακόμη και σε αυτοκτονία (ΒΙΝΤΕΟ)

Newsroom

Η Google παραδέχεται την ύπαρξη κρυμμένου μικροφώνου σε συσκευή της

Newsroom

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την αγορά εργασίας

Newsroom