ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πολιτισμός

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το greekaffair.news παρευρέθηκε την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών για το μνημόσυνο του Εθνεγέρτου Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Το greekaffair.news παρευρέθηκε την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών για το μνημόσυνο του Εθνεγέρτου Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Τα οστά του οποίου είχαν μεταφερθεί, από τη Δημητσάνα Αρκαδίας γενέτειρα του Ιεράρχη, από την περασμένη Παρασκευή 11 Ιουνίου το απόγευμα στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου μέσα σε λάρνακα όπου φυλάσσονται.

Πλήθος πιστών προσήλθαν για να αποτίσουν φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης, ασπαζόμενοι την ιερά εικόνα της Παναγίας της Σταυροκρατούσας, την οποία είχε χαρίσει ο Εθνοϊερομάρτυς Πατριάρχης Γρηγόριος ὁ Ε’ στον Παλαιών Πατρών Γερμανό, όταν τριανταπεντάχρονος Αρχιερέας, όδευε από την Κωνσταντινούπολη, την Βασιλεύουσα των Πόλεων, προς την Αποστολική πόλη των Πατρών, για να αναδειχθεί ὁ μέγας ποιμένας και αγωνιστής για την πίστη και την πατρίδα, αλλά και να υποκλιθούν μπροστά στη λάρνακα που φυλάσσει φιλόστοργα τον ατίμητο θησαυρό, τα Οστά, δηλαδή, του Εθνεγέρτου Ιεράρχου.

Η μεταφορά τον οστών και όλες οι εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν με ενέργειες και τη φροντίδα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε, ότι πρέπει «να εμπνεύσουμε τα παιδιά μας και να τα γαλουχήσουμε με τα νάματα της πίστεως και της πατρίδος, ώστε αυτός ὁ Λαός να φθάσει με την δόξα και την τιμή πού του αξίζει, έως της συντέλειας του αιώνος, ελεύθερος».

 

 

Πηγη greekaffair.news

 

Related posts

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024

Newsroom

Το βιβλίο σε κρίση: Έρευνα για το βιβλίο την εποχή της πανδημίας

Newsroom

200 χρόνια από την αρπαγή των μαρμάρων του Επικούρειου Απόλλωνα!