ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ:Τα εναλλακτικά σενάρια για προμήθεια φυσικού αερίου

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ – Δεν τίθεται θέμα ανησυχίας η Ελλάδα προμηθεύεται φυσικό αέριο μέσω του Turkstream 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης αποτέλεσε η επάρκεια στην προμήθεια της χώρας με φυσικό αέριο, δεδομένου ότι η Ελλάδα προμηθεύεται το 35%-40% που καταναλώνει από τη Ρωσία.

Στην κυβέρνηση είναι αισιόδοξοι ότι με τα σημερινά δεδομένα δε θα υπάρχει πρόβλημα στην προμήθεια της χώρας με φυσικό αέριο για τους εξής λόγους:

Πρώτον, η Ελλάδα προμηθεύεται μέσω του Turkstream κι εκτιμάται από τους ειδικούς ότι δεν είναι από τους πρώτους αγωγούς που, ακόμα και σε περίπτωση σύρραξης, θα κλείσει τη στρόφιγγα ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Άλλωστε είναι ένας αγωγός που από τη Ρωσία πάει στην Τουρκία και μέσω της Ελλάδας φτάνει στη Βουλγαρία.

Επιπλέον, ήδη από τις 14 Φεβρουαρίου έχουν μπει τα εναλλακτικά σχέδια σε ισχύ, που προβλέπουν να είναι γεμάτη η Ρεβυθούσα, η οποία έχει πολύ μεγάλες δυνατόητες χωρητικότητας.

 

Related posts

«Παγιδευμένοι»: Η δύσκολη ώρα της αποκάλυψης της αλήθειας έχει έρθει

Οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν «επίσημα» ότι βρίσκονται πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών για να πλήξουν τη Ρωσία

Newsroom

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ανθυπαστυνόμος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 29χρονου το μεσημέρι της Κυριακής

Newsroom