Κοινοποιείστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε ο δοκιμαστικός πλους της Φρεγάτας «ΕΛΛΗ» στον Σαρωνικό (φωτο)

Ολοκληρώθηκε στο Σαρωνικό κόλπο ο δοκιμαστικός πλους της Φρεγάτας «ΕΛΛΗ» στο πλαίσιο επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος «ΚΥΚΝΟΣ ΙΙ», το οποίο περιλαμβάνει την προμήθεια και αντικατάσταση τεσσάρων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, ως δωρεά από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστή και Υποναύαρχο επί τιμή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό.

Στον πλου επί της φρεγάτας «ΕΛΛΗ» ήταν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτη Λυμπέρης ΠΝ, καθώς και ο δωρητής. O Αρχηγός ΓΕΝ ευχαρίστησε τον κ. Λασκαρίδη για τη σημαντική συμβολή του στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ικανότητας του Πολεμικού Ναυτικού.

Πρόκειται για τη δεύτερη φρεγάτα τύπου S στην οποία πραγματοποιήθηκε επιτυχής αντικατάσταση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών με νεότερου τύπου. Έχει προηγηθεί η εγκατάσταση τεσσάρων νέων ηλεκτρομηχανών στη φρεγάτα «Αιγαίο», έργο που ολοκληρώθηκε το 2018 και χρηματοδοτήθηκε επίσης από τον κ. Λασκαρίδη.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο