ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσειςΚοινωνία

Οργή στην Άγκυρα: «Ο ιμπεριαλισμός και ο Σιωνισμός χρησιμοποιούν την Ελλάδα ενάντια στην Τουρκία»

Οργή στην Άγκυρα: «Ο ιμπεριαλισμός και ο Σιωνισμός χρησιμοποιούν την Ελλάδα ενάντια στην Τουρκία»

Ο δημοσιογράφος Αρνταν Ζεντουρκ, σχολίασε πως ο ιμπεριαλισμός και ο Σιωνισμός έχει στήσει κάποια σχέδια στην Ανατολία και ότι με αυτό το σκοπό χρησιμοποιείται και η Ελλάδα ενάντια στην Τουρκία.

 

Σε δήλωσή του που έκανε προς τον ανταποκριτή του πρακτορείου Ανατολού, ο δημοσιογράφος Αρνταν Ζεντουρκ, τόνισε πως το 1914 ο τότε πρωθυπουργός της ιμπεριαλιστικής Αγγλίας Λόιντ Τζορτζ, σε συνομιλίες που είχε με τον Έλληνα ηγέτη Ελευθέριο Βενιζέλο, τον είχε ενθαρρύνει να μπει ο ελληνικός στρατός στη Μικρά Ασία, ενώ ο πραγματικός στόχος της Αγγλίας ήταν να πετύχει την ασφάλεια της Ιερουσαλήμ, που είχε αποσπάσει από την οθωμανική αυτοκρατορία.

 

Επισήμανε ότι η απόκτηση της Ιερουσαλήμ υπήρξε ο αρχικός πυρήνας της ίδρυσης του Ισραήλ για το σιωνιστικό κίνημα στην Αγγλία και τόνισε ότι η ελληνική παρουσία στην δυτική Ανατολία, ήταν σημαντική τόσο για την ασφάλεια της Ευρώπης, όσο και για τις νέες πρακτικές ασφάλειας στη Μέση Ανατολή.

Απόστρατος στρατηγός Γιαγιτζί: ”Να συνάψουμε συμφωνία ΑΟΖ με την Παλαιστίνη”

Ο απόστρατος στρατηγός Τζιχάτ Γιαγιτζί έκανε την εξής δήλωση: ”Η Παλαιστίνη είναι θαλάσσιος γείτονας της Τουρκίας, Γιατί δεν υπογράφουμε μια συμφωνία με την Παλαιστίνη; Τότε θα υποχρεωθεί και το Ισραήλ να επιδιώξει μια συμφωνία”

Όπως φαίνει ανησυχεί η Άγκυρα, καθώς οι όροι του παιχνιδιού αλλάζουν πλέον! 

 

Related posts

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών έξω από τη Βουλή

Τούρκοι διεκδικούν “χρυσή” αποζημίωση από την Ελλάδα

Newsroom

Πάρος: Σάλος με τα γυρίσματα ενός γερμανικού reality show με ακατάλληλο περιεχόμενο