ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή Νέα

Οριστικά «πάγος» στην ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας στην ΕΕ

Οριστικά «πάγος» στην ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας στην ΕΕ – Τέλη 2019 θα ξανασυζητηθεί το θέμα και… βλέπουμε!

 

 

Σε αδιέξοδο κατέληξε η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά του υπουργού Εξωτερικών Ν.Κοτζιά για την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Σκοπίων και Αλβανίας προκειμένου να ενταχθούν στην ΕΕ.

Η τελική απόφαση «παγώνει» για τα τέλη του 2019 (και βλέπουμε) την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για Σκόπια και Αλβανία και υπό την προϋπόθεση ότι θα λύσουν κρίσιμα προβλήματα διαφθοράς και μεταρρυθμίσεων στο εσωτερικό τους.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από άσκηση βέτο Γάλλων, Ολλανδών και Δανών που δεν ήθελαν να δουν τις «μαφιόζικες» κυβερνήσεις Σκοπίων και Αλβανίας εντός ΕΕ.

Η Γερμανία επέμεινε και βρέθηκε η συμβιβαστική λύση να συζητηθεί ξανά  το θέμα σε 18 μήνες από σήμερα.

Ιδιαίτερα στεναχωρημένος για την εξέλιξη εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ν.Κοτζιάς ο οποίος έκανε τα πάντα για να εισαχθούν οι δύο αυτές χώρες στην ΕΕ

Είναι χαρακτηριστικό ότι του απένειμε τα εύσημα προσωπικά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων  Ζ.Ζάεφ δηλώνοντας ότι: «Προσπαθεί να μας βάλει στην ΕΕ σαν ήταν “Μακεδόνας”».

Το ίδιο αποφασίστηκε και για την Τουρκία, καθώς κι για την συγκεκριμένη χώρα οι διαπραγματεύσεις θα εκκινήσουν την ;iδια χρονική περίοδο δηλαδή σε 18 μήνες.

Related posts

Spiegel:«Ciao amore! Η Ιταλία αυτοκαταστρέφεται και παρασύρει και την Ευρώπη»

Newsroom

NATO και ΕΕ πλην Γαλλίας παγίδεψαν την Ελλάδα: Γιατί στηρίζουν απροκάλυπτα την Τουρκία

Newsroom

Σύνοδος των G20: Γεωπολιτικά παίγνια σε ασιατικό έδαφος

Newsroom