Κοινοποιείστε το άρθρο

Όσους η φύση ένωσε, τους χώρισε η συμφορά… 

Ήταν 29 Μαρτίου 1430 ( παλαιό ημερολόγιο ), που η μεγαλύτερη και ομορφότερη πόλη, μετά την άλλη την Κωνσταντίνου Πόλη, η Θεσσαλονίκη, που η Βασίλισσα του Θερμαϊκού θα έστελνε το μήνυμα στην άλλη τη Βασίλισσα του Βοσπόρου, ότι η συμφορά κοντοζυγώνει.


Ο πατέρας του Μωάμεθ Β’ του πορθητή Μουράτ Β’, θα έμπαινε με αλαζονεία στην ομορφότερη πόλη της Μακεδονίας. Ενας αυτόπτης μάρτυρας ο Ιωάννης Αναγνώστης περιγράφει τα γεγονότα.

“Πως έχασες την ομορφιά σου και σταμάτησες να λάμπεις και προκαλείς θλίψη σε όσους σε βλέπουν. Η πόλη φόρεσε πια το πένθιμο ρούχο της ασχήμιας. Χρόνε τι γεννάς ξαφνικά και πως μεταβάλεις τα πράγματα”.

Ο Ιωάννης Αναγνώστης θα αποδώσει τη συμφορά στην απομάκρυνση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης απ’ το Θεό γι’ αυτό και θα γράψει : “Ο Θεός τιμωρεί τις ομαδικές αμαρτίες με ομαδικές συμφορές “.

Θα προφητέψει κιόλας.

“Η σωτηρία και ηρεμία μας θα συμβεί με τη μεσιτεία του Μυροβλήτη και Τροπαιούχου Μάρτυρα μας, ο οποίος θα λάβει ξανά τα ηνία της πατρίδας του και θα χρησιμοποιήσει τη δύναμη του ενάντια στο πλήθος των συμφορών “.

482 χρόνια μετά, το 1912, η πόλη της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί απ’ τον Τούρκο διοικητή της στα Ελληνικά στρατεύματα. Ήταν 26 Οκτωβρίου, γιορτή του Μυροβλήτη και Τροπαιούχου Μάρτυρα Δημητρίου….

 

 

Συγγραφέας – Ιωάννης Κορνιλάκης,

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο