ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσεις

Ουάσινγκτον: Αναβλήθηκε η πρόβα ορκωμοσίας του Μπάιντεν για λόγους ασφαλείας

Ουάσινγκτον: Αναβλήθηκε η πρόβα ορκωμοσίας του Μπάιντεν για λόγους ασφαλείας

Η πρόβα είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή, ωστόσο αποφασίστηκε να μην γίνει εκείνη την ημέρα καθώς εξακολουθεί να υπάρχει ανησυχία λόγω των οπαδών του Τραμπ

 

Μια πρόβα της τελετής ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, αποφασίστηκε να αναβληθεί για λόγους ασφαλείας.

Η πρόβα είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή, ωστόσο αποφασίστηκε να μην γίνει εκείνη την ημέρα καθώς εξακολουθεί να υπάρχει ανησυχία λόγω των οπαδών του Τραμπ. Το Politico επικαλέστηκε δύο πηγές ενημερωμένες σχετικά για την είδηση, τονίζοντας πως η πρόβα της τελετής σχεδιάζεται πλέον να γίνει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

 

Ο εκλεγμένος πρόεδρος θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου, σε μία τελετή που θα παρουσιάσει ο Τομ Χανκς, ενώ ανακοινώθηκε πως η Lady Gaga θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο, ενώ θα χορέψει η Τζένιφερ Λόπεζ.

Η τελετή της ορκωμοσίας θα είναι περιορισμένη εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19 και των αυξανόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια αφού ένας όχλος υποστηρικτών του Τραμπ επιτέθηκε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ επιδιώκοντας να αποτρέψει την επικύρωση της νίκης του Μπάιντεν από το νομοθετικό σώμα.

Το κοινό δεν θα μπορεί να είναι παρόν για να παρακολουθήσει την ορκωμοσία που θα γίνει στον δυτικό τομέα του κτιρίου του Καπιτωλίου, ο οποίος έχει πλέον οχυρωθεί με φράκτες και προστατεύεται από χιλιάδες μέλη της Εθνοφρουράς.

Related posts

O Νευροχειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Π. Παπανικολάου καταγγέλλει: Σπάσαμε την αναστολή και χειρουργήσαμε

Newsroom

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών – Διαφορετικά πρόστιμο €100 το μήνα

Newsroom

Στοιχεία σοκ από την Eurostat: Κατά 31% αυξημένη η θνησιμότητα στην Ελλάδα! – Από διαφορετικά αίτια πεθαίνουνε οι Έλληνες

Newsroom