Κοινοποιείστε το άρθρο

«Παγώνει» η ψήφιση του πτωχευτικού μετά την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόταση δυσπιστίας γίνεται για τον νέο πτωχευτικό κώδικα – Διακόπτεται η συζήτηση στη Βουλή – Η κυβέρνηση αποφασίζει αν η συζήτηση επί της πρότασης θα ξεκινήσει άμεσα ή εντός διημέρου – Σταϊκούρας σε Τσίπρα: Κάνατε 25.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Ανατροπή στην κοινοβουλευτική διαδικασία για την συζήτηση- ψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα φέρνει η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού-εισηγητή του νόμου, Χρήστου Σταϊκούρα.

Με την επιλογή αυτή του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διακόπτεται βάσει του κανονισμού η διαδικασία και ξεκινά σε χρόνο που θα οριστεί από το Προεδρείο της βουλής η συζήτηση επί της πρότασης μομφής. Είναι πασιφανές ότι ο κ. Τσίπρας επιδιώκει μέσω της τριήμερης συζήτησης, που βάζει εκ των πραγμάτων στο στόχαστρο τον κ. Σταϊκούρα, να προκαλέσει εντός της Ολομέλειας μια σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του ιδίου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη-μια αντιπαράθεση εφ΄ όλης της ύλης για την οικονομία, την κοινωνική πολιτική, την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα ελληνοτουρκικά.

 

Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο νέος πτωχευτικός κώδικας αφορά χιλιάδες πολίτες κι ότι ο κ. Τσίπρας περιέγραψε με σαφήνεια τις συνέπειες του «νόμου-‘έκτρωμα» όπως τον αποκάλεσε.

«Την ώρα που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες βυθίζονται στην ανασφάλεια από την οικονομική κρίση που απειλεί να τους πάρει τη δουλειά και το εισόδημα, από τη πανδημία που απειλεί να τους πάρει τη ζωή, ο κ. Μητσοτάκης απεργάζεται για το πως θα τους πάρει και το σπίτι και τη περιουσία. Πως θα οδηγήσει όσους περισσότερους γίνεται στην πτώχευση. Γιατί περί αυτού πρόκειται», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της βουλής. Κάνοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ “διαπίστωσε” ότι το νομοσχέδιο είναι «κομμένο και ραμμένο στις επιθυμίες των τραπεζών» και ότι η αντίληψη που το διαπερνά είναι η ίδια που διαπερνά κάθε πτυχή της πολιτικής της κυβέρνησης: «Φταίνε οι πολίτες. Φταίει αυτός που πήρε στεγαστικό δάνειο τα χρόνια της επίπλαστης ανάπτυξης, και δεν προέβλεψε ότι σε πέντε χρόνια θα καταρρεύσει η οικονομία».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον υπουργό αναφέρθηκε στον δανεισμό του κόμματος της ΝΔ λέγοντας ότι «εσείς είστε οι στρατηγικοί κακοπληρωτές», ζήτησε -προ της πρότασης μομφής- την απόσυρση του νομοσχεδίου και κατέληξε “αποκαλύπτοντας” τον βασικό του στόχο, αυτό ενός μπρα ντε φερ με τον πρωθυπουργό μέσα στην βουλή:

«Να αναγκαστεί να έρθει και ο κύριος Μητσοτάκης, που κρύβεται.

Να έρθει και να μας εξηγήσει κύριε υπουργέ, γιατί σας υπερασπίζεται και ποια είναι τα συμφέροντα και οι λόγοι εκείνοι που επιβάλουν εν μέσω πανδημίας να νομοθετείτε την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τη ρευστοποίηση της περιουσίας των αδύναμων συμπολιτών μας».

 

 

 

 

Πηγη newmoney.gr

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο