ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Υγεία

«Παγώνει» ο προσωπικός γιατρός μέχρι τις εκλογές

«Παγώνει» ο προσωπικός γιατρός μέχρι τις εκλογές – Χωρίς πρόστιμα για τους πολίτες και χωρίς νέα κίνητρα για τους γιατρούς

 

Η αποτυχία του προσωπικού γιατρού αποτυπώνεται και στο ΕΣΥ, με τα δεκάδες ράντζα που έχουν κατακλύσει τους διαδρόμους των δημόσιων νοσοκομείων.

 

«Παγωμένος» φαίνεται ότι θα μείνει ο προσωπικός γιατρός μέχρι τις εκλογές, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν προτίθεται ούτε να εφαρμόσει τα πρόστιμα που προβλέπονται για τους πολίτες, αλλά ούτε και να δώσει επιπλέον κίνητρα στους γιατρούς.

 

Δεκάδες ράντζα στο ΕΣΥ

Η αποτυχία του προσωπικού γιατρού αποτυπώνεται και στο ΕΣΥ, με τα δεκάδες ράντζα που έχουν κατακλύσει τους διαδρόμους των δημόσιων νοσοκομείων. Οι ασθενείς φτάνουν ήδη σε κακή κατάσταση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, καθώς δεν υπάρχει προσωπικός γιατρός για να τους φροντίσει σε πρώτο βαθμό, με αποτέλεσμα στη συνέχεια οι εισαγωγές να είναι πάρα πολλές.

 

«Μέχρι τις εκλογές δεν θα γίνει τίποτα» ξεκαθαρίζει στέλεχος της Αριστοτέλους.

Το πολυδιαφημισμένο έργο του υπουργείου Υγείας, ο προσωπικός γιατρός, φαίνεται ότι οδηγείται σε οριστικό… Φιάσκο. Εξάλλου, εδώ και μήνες οι αριθμοί των δηλωθέντων γιατρών και πολιτών παραμένουν κολλημένοι στα ίδια επίπεδα. Συγκεκριμένα, λίγο περισσότεροι από 4,7 εκατ. πολίτες έχουν δηλωθεί και 3.370 γιατροί.

 

Οι αλλαγές της Κυβέρνησης  μετά τις εκλογές εάν βρεθεί και πάλι στην εξουσία

Πάντως η σημερινή κυβέρνηση σκοπεύει εάν βρεθεί και πάλι στην εξουσία μετά τις εκλογές, να προχωρήσει σε αλλαγές στον «προσωπικό γιατρό».

Πηγές μας, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αλλάξει τον τρόπο που θα δημιουργείται ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας των ασθενών καθώς σήμερα είναι συνυφασμένος μόνο με τον προσωπικό γιατρό. Ένα από τα βασικά σενάρια είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους γιατρούς να δημιουργούν τον φάκελο ανεξάρτητα εάν έχουν ή όχι σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ή είναι προσωπικοί γιατροί.

Άλλωστε με βάση τα σχέδια για την ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών υγείας, ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας θα είναι απαραίτητος για όλους τους πολίτες ώστε να μπορούν να έχουν αρχειοθετημένα τα ιατρικά τους στοιχεία.
Στα σχέδια είναι να δοθεί και ένα επιπλέον ποσό στους γιατρούς για έναν συγκεκριμένο αριθμό επισκέψεων κατ΄οίκον στους εγγεγραμμένους πολίτες, ώστε να έχουν ένα κίνητρο να εγγραφούν στον θεσμό.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Ιός της γρίπης τι πρέπει να γνωρίζουμε ;

Newsroom

Covid-19: Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι ο « Ήλιος, υγρασία, & ζέστη» αποδυναμώνουν τον ιό

Οι δέκα ευεργετικές ιδιότητες του γκρέιπφρουτ που δεν γνωρίζουμε

Newsroom