ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Παίζεις συνέχεια με το κινητό σου; Κόψε τη συνήθεια βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Παίζεις συνέχεια με το κινητό σου; Κόψε τη συνήθεια βλάπτει σοβαρά την υγεία!

 

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που το κινητό έχει γίνει πια η προέκταση του χεριού σου (γκούχου γκούχου), η συγκεκριμένη έρευνα θα σε… απογοητεύσει.

Οι φίλοι σου ξέρουν πως θα σε βρουν για ό,τι θέλουν σε χρόνο dt και αν τυχόν δουν ότι περάσουν 5 λεπτά και εσύ δεν έχεις δώσει ούτε ένα σημείο ζωής, τότε τα πράγματα είναι… σοβαρά και ανησυχητικά. Δυστυχώς όμως τα τελευταία νέα θα σε ενημερώσουν, ότι ήρθε η ώρα που εσείς τα δύο πρέπει για λίγο να… ξεκολλήσετε.

Σύμφωνα μία τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύτηκε στο Surgical Technology International, η αγαπημένη σου αυτή συνήθεια βλάπτει τον αυχένα σου και τα προβλήματα δε θα αργήσουν να φανούν. Δίχως να το καταλαβαίνεις η κλίση που πραγματοποιείται στον αυχένα σου την ώρα που στέλνεις κάποιο μήνυμα ή χαζεύεις στα social media επιβαρύνει τη σπονδυλική σου στήλη και αυξάνει(όσο περίεργο και αν σου φαίνεται) την πίεση που ασκεί το κρανίο στους σπονδύλους.

Αν για παράδειγμα, η κλίση του κεφαλιού σου κυμαίνεται στις 60 μοίρες τότε, σύμφωνα με τη μελέτη, επιβαρύνεις τη σπονδυλική σου στήλη με 27 κιλά παραπάνω. Όσο πιο ίσια είναι η πλάτη σου και το βλέμμα σου δεν τείνει προς τα κάτω, τόσο πιο σωστή στάση έχει το σώμα σου.

 

bad-posture ga

Αν, λοιπόν, δε θέλεις μελλοντικά το αυχενικό ή η οσφυαλγία να σου χτυπήσουν το «καμπανάκι» έκτακτης ανάγκης, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς το κινητό σου όταν υπάρχει κάποιος λόγος και μόνο ή τουλάχιστον να μειώσεις το χρόνο που περνάς… μαζί του

 

 

greekaffair.gr

Related posts

Covid 19: Υγειονομικός «Μεγάλος Αδελφός» προ των πυλών ;

Newsroom

Καρκίνος Κεφαλής και Τραχήλου: Οι παράγοντες κινδύνου

Η δυτικού τύπου διατροφή σκοτώνει τον οργανισμό μας

Newsroom