ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ορθοδοξία

Παναγία Σουμελά: Χιλιάδες πιστοί καθημερινά προσκυνούν Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων

Παναγία Σουμελά: Χιλιάδες πιστοί καθημερινά προσκυνούν Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων

Χιλιάδες πιστοί συρρέουν καθημερινά στον Άγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων για να προσκυνήσουν την θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, το καύχημα του Ποντιακού Ελληνισμού, η οποία έφτασε από το όρος Βέρμιο της Ημαθίας στην Αθήνα την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου.

Μία ακριβώς εβδομάδα συμπληρώθηκε σήμερα από την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων, με την προσέλευση των πιστών να είναι αδιάκοπη καθώς χιλιάδες προσέρχονται να προσκυνήσουν το καύχημα του Ποντιακού Ελληνισμού.

Καθημερινά τελούνται Ιερές Ακολουθίες προς την την Υπεραγία Θεοτόκο και τον Άγιο Δημήτριο. βρέθηκε στον ναό και κατέγραψε τις μαρτυρίες των πιστών οι οποίοι με υπομονή και βαθιά πίστη αναμένουν στην ουρά για να προσκυνήσουν.

Στην Αθήνα μέχρι τις 28 Οκτωβρίου

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα παραμείνει στον Άγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων, για να μπορούν να την προσκυνήσουν οι πιστοί, έως τις 28 Οκτωβρίου.

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου, απόγευμα της 25ης Οκτωβρίου, θα γίνει Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, στις 18.00 μ.μ., θα γίνει περιφορά της ιεράς εικόνας της Παναγίας καθώς και της εικόνας του Αγίου Δημητρίου.

 

Related posts

Γέροντας Παΐσιος: Eξηγεί για το πως πρέπει να ζήσουμε τα «Αληθινά Χριστούγεννα»!

Newsroom

Ἅγιος Παΐσιος: “Στα θέματα της πίστεως και της πατρίδος δε χωράνε υποχωρήσεις”

Newsroom

Την Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου γιορτάζει η εκκλησία μας σήμερα 29 Αυγούστου