Κοινοποιείστε το άρθρο

Παναγιώτης Τσακλόγλου: Για χρέη έως 100 ευρώ θα δίνεται αυτόματα ασφαλιστική ενημερότητα

Ο υφυπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για την απελευθέρωση μέσω του νομοσχεδίου της έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας των πολιτών, αλλά και τον ΈΦΚΑ.

Σχετικά με τις αλλαγές στον ΕΦΚΑ και για τους πολίτες που δεν μπορούσαν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα, ο κ. Τσακλόγλου ανέφερε πως «είναι γεγονός ότι συνέβαινε αυτό. Αυτός είναι ο λόγος που λέμε ότι μέχρι 100 ευρώ δίνεται αυτόματα η ασφαλιστική ενημερότητα. Εάν είναι λίγο παραπάνω, πρέπει να κάνει την εξόφληση του ποσού για να προχωρήσει». «Μία σειρά από μέτρα που έχουμε πάρει συντείνουν προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή, έχουν να κάνουν με την αναδιοργάνωση του ΕΦΚΑ, αλλά και την αναβάθμιση του οργανισμού. Επιπλέον έχουμε το τετραψήφιο το 1555, που άτομα βοηθούν τους πολίτες για να τους λύσουν απορίες και προβλήματα, δείχνοντας μεγάλα ποσοστά ικανοποίησης», ανέφερε ο υφυπουργός. «Μία πού μεγάλη προοδοςε έχει γίνει την προηγούμενη χρονιά. Το 2019 είχαμε μόνο 123.000 αποφάσεις.

Ο όγκος των εκκρεμών συντάξεων έχει μειωθεί κατά 50.000 και στόχος μας είναι να φτάσουμε στις 80.000. Τα τελευταία στοιχεία αφορούν 80.000 ληξιπρόθεσμες συντάξεις. Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 θα έχουν εκκαθαριστεί», συμπλήρωσε.

 

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο