ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ειδήσεις

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Κραυγή αγωνίας από τους φοιτητές

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Κραυγή αγωνίας από τους φοιτητές για αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων 

 

Οι φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας στη Λάρισα καταγγέλλουν πως δεν έχουν το δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος μετά την αποφοίτησή τους. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από το 2018 όταν και άλλαξαν τα τμήματα Γεωπονίας δημιουργήθηκαν 17 νέα τμήματα. Μαζί με τα νέα τμήματα έπρεπε να δημιουργηθεί και μία νέα νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα έλεγε ότι τα τμήματα αυτά ανήκουν στη Γεωπονία, ωστόσο δεν έγινε ποτέ. 

Έτσι, μετά από πέντε χρόνια σπουδών οι φοιτητές του τμήματος δεν μπορούν ούτε να γραφτούν στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, ούτε να εκδώσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος. 

«Απο την αρχή της δημιουργίας των τμημάτων θα έπρεπε να αποδοθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα. Αυτό δεν έγινε ποτέ, γιατί το 2019 που μπήκαμε οι φοιτητές στα νεοσύστατα τμήματα γνωρίζαμε ότι ήταν θέμα χρόνου να λάβουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, κάτι που δεν έγινε ποτέ», είπε στο MEGA ο Ιωάννης Κωνσταντίνος Πλατής, πρόεδρος του Ανεξάρτητου Φοιτητικού Συλλόγου Τμήματος Γεωπονίας. 

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπάρχουν πέντε τμήματα που δεν αναγνωρίζονται. 

«Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και του χρόνου βγαίνουμε από αυτή τη σχολή. Αύριο βγαίνουν οι πρώτοι απόφοιτοι του τμήματος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας στη Λάρισα», είπε ο φοιτητής, τονίζοντας πως με αυτή την κατάσταση οι φοιτητές δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους. 

 

Related posts

Μύκονος τιμές που «ζαλίζουν»: Ξαπλώστρες 700 ευρώ και τραπέζια των 20.000€ στα μαγαζιά του νησιού

Newsroom

Γέροντας Μάξιμος: Aπαγορεύεται στο μοναστήρι η είσοδος σε πιστούς που φορούν μάσκες

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων – Πρόταση της κυβέρνησης να ανοίξουν όλες οι τάξεις του Λυκείου σε όλη την Ελλάδα