ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Φιλανθρωπία –Δωρεές - Εθελοντισμός

Παράδοση Βοήθειας για τους Σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία, Παράδοσης – Παραλαβής παρουσία των: Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου και του Ιμάμη Ρόδου κ. Χασάν Καρα Αλή.

Σε μία ενέργεια Αλληλεγγύης προς τον Συνάνθρωπο και υψηλού συμβολισμού στο πλαίσιο της Ελληνοτουρκικής φιλίας, όπως αυτή εκφράστηκε και από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τις Ελληνικές Πολιτικές Αρχές,  προέβη, η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου  κ. Κυρίλλου, του Σοφολογιωτάτου Ιμάμη Ρόδου κ. Χασάν Καρα Αλή και του Προέδρου του Βακούφ κ. Βιντίμη Σαλή, παραδόθηκαν σημαντικές ποσότητες Ρουχισμού και Φαρμάκων για τους πληγέντες από τον φονικό Σεισμὀ, που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης  Φεβρουαρίου,  Επαρχίες σε Τουρκία και Συρία.

«Είμαστε Γείτονες λαοί και επιθυμούμε να προσφέρουμε τη Βοήθειά μας, να δείξουμε Αλληλεγγύη, την Αγάπη μας σε Συνανθρώπους που έχουν ανάγκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος κατά τη διαδικασία Παράδοσης- Παραλαβής  και ακολούθως αναφέρθηκε στο πρότυπο της Ελληνοτουρκικής φιλίας στην Περιοχή:

«Ζήσαμε στον τόπο μας Ειρηνικά για πολλές δεκαετίες και συνεχίζουμε να συμβιώνουμε χωρίς προβλήματα.

Ο ανθρώπινος πόνος δε γνωρίζει σύνορα, Θρησκεία, Φυλή, Εθνικότητα».

Στη συνέχεια συνεχάρη για την προσπάθεια που καταβάλει το Βακούφ δια των Εκπροσώπων του, σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Κρατικές Αρχές και πραγματοποίησε Έκκληση προς όσους έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την πρωτοβουλία προσφοράς και Αλληλεγγύης,  σε αυτή τη δύσκολη δοκιμασία που βιώνουν ο Τουρκικός και ο Συριακός Λαός.

Στον επίλογο του ο Σεβασμιώτατος οικείος Ποιμενάρχης, εξέφρασε την συμπάθεια και τα Συλλυπητήριά του, στους δοκιμαζόμενους Λαούς, τα οποία εξέφρασε και με Επίσημη Επιστολή του προς τον Πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Ρόδο, και Ευχήθηκε την  γρήγορη επιστροφή στην κανονική ζωή στις πληγείσες Περιοχές.

Ακολούθως, ο Ιμάμης Ρόδου αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την Παροχή Βοήθειας, απηύθυνε Έκκληση σε όλους όσους μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι δύσκολη:

«Δεκατρία (13) εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται τα βασικά είδη διαβίωσης.

Δεν έχουν Ρούχα, Φαγητό, Νερό» δήλωσε χαρακτηριστικά αποτυπώνοντας την αγωνία του για το δράμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γειτονική μας Χώρα.

Στον κοινό αγώνα των δύο Λαών, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Βακούφ κ. Σαλή και στη συνέχεια γνωστοποίησε στοιχεία της προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Έχει κινητοποιηθεί σχεδόν ολόκληρη η Κοινότητα του Νησιού για την Παροχή Βοήθειας, όμως το γεγονός που με συγκίνησε ιδιαίτερα, αφορά την πρωτοβουλία αρκετών Σχολείων του Νησιού και ιδιαίτερα Μαθητών που ξεκίνησαν να μαζεύουν είδη Πρώτης Ανάγκης για να στείλουν στα Συνομήλικα δοκιμαζόμενα Παιδιά».

Το μεγαλύτερο μέρος της Βοήθειας που παραδόθηκε, προέρχεται από το Ίδρυμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου και ένα μέρος από την Ενορία Ιαλυσού.

Το Υγειονομικό Υλικό (Φάρμακα) αγοράστηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου. Μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, συγκεντρώθηκαν Είδη Πρώτης Ανάγκης στο Τέμενος του Σουλεϊμάν επί της οδού Απολλώνιων 11 στην Μεσαιωνική Πόλη, για την πρώτη Αποστολή Βοήθειας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Related posts

HELPHELLAS: Συλλογή Τροφίμων για τους Πλημμυροπαθείς στα Τρίκαλα

Η HELPHELLAS διένειμε 352 χριστουγεννιάτικα δώρα σε παιδιά πλημμυροπαθών χωριών της Δυτικής Θεσσαλίας

Ι.Α.Λ.: Ολοκληρώθηκε η συντήρηση της Πάνσεπτης Εικόνας της Παναγίας Παμμακαρίστου