ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Παραδοσιακοί Χειροποίητοι κουραμπιέδες της Γιαγιάς Ελένης

Παραδοσιακοί Χειροποίητοι κουραμπιέδες

Παραδοσιακοί Χειροποίητοι κουραμπιέδες της Γιαγιάς Ελένης

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα από τα πολλά χριστουγεννιάτικα γλυκά που μπορείτε να κάνετε , παραδοσιακούς κουραμπιέδες της Γιαγιάς Ελένης .

 

Υλικά 

 

500 γρ. Βούτυρο πρόβειο Δωδωνη

500 γρ. ΑΛΕΥΡΙ  για όλες της χρήσεις

2 κ.σ. άχνη

1 κρόκο Αυγού
1 βανίλια
300 γρ. Αμυγδαλόψιχα
1 κ.σ.Κονιάκ άχνη για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση 

 

Χτυπάμε το βούτυρο και σύγχρονός προσθέτουμε την ζάχαρη την αχνή και τον κρόκο αυγού, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει. Στην συνέχεια αφού δούμε ότι το μείγμα μας έχει γίνει αφράτο προσθέτουμε το κονιακ  την βανίλια και μετά από 1-2 λεπτά προσθέτουμε  και το αλεύρι και προσέχουμε η ζύμη μας να είναι μαλακή  . Αφού τα ζυμώσουμε και τα δωσουμε το σχημα που  θέλουμε στρόγγυλα μισοφέγγαρο καρδούλα η κάποιο άλλο , τότε  βάζουμε μια κόλα ψησίματος στο ταψί και αρχίζουμε να κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια .

Μετα  τους τοποθετούμε , στο φούρνο και τους ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν  χρώμα.  Τέλος τους βγάζουμε από το φούρνο αφού έχουν πάρει έχουν ψηθεί και έχουν πάρει το ανάλογο χρώμα ψησίματος και τους αφήνουμε να κρυώσουν , στο ταψί. Κατόπιν αφού κρυώσουν τους βάζουμε σε πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με την άχνη  .

 

TIPS Χτυπάμε πολύ ώρα την ζύμη μέχρι να γίνει αλοιφή .  Επίσης δεν βάζουμε υπερβολική δόση αλεύρι γιατί μπορεί να γίνουν πολύ σκληροί μετα το ψήσιμο.

 

Καλή επιτυχιά και καλές γιορτές 

Ελένη Π.

Related posts

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ

Μυζηθρόπιτες Σφακίων

Newsroom

Μανιτάρια Γεμιστά με Κιμά και Τυρί