ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Greekaffair Web TV

Παρακολουθήστε σε Επανάληψη την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία «Από τον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών (VIDEO – 02/04/2023)

Δείτε σήμερα: «Από τον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, επί τη Επετείω Μνήμης της 3ης Απριλίου 1821»

✝️ Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών έχει αφιερώσει την Ε’ Κυριακή των Νηστειών, δηλαδή την Κυριακή προ των Βαΐων, στους υπό των Τούρκων Σφαγιασθέντας Πατρινούς κατά το έτος 1821.

Στους 10.000 και πλέον Κατοίκους της Πόλεως των Πατρών οι οποίοι εσφάγησαν, εκάηκαν, εξανδραποδίσθηκαν, πήραν της Προσφυγιάς τον πικρό δρόμο.

☑️ Μαζί τους και οι Παιδομάρτυρες των Πατρών, Χριστόδουλος και Αναστασία, οι οποίοι τιμώνται μαζί με την πολυάριθμον χορείαν των Νεομαρτύρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας κατά τα μαύρα χρόνια τής Τουρκικής σκλαβιάς.

☑️ Την Κυριακή Ε’ Νηστειών (2 Απριλίου 2023), η ΕΡΤ θα Μεταδώσει Ζωντανά την Θεία Λειτουργία & την Επιμνημόσυνη Δέηση Υπέρ Αναπαύσεως των Ψυχών των Πατρέων Ηρώων, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου, Πολιούχου Πατρών.

☑️ Η Μετάδοση θα ολοκληρωθεί με την σεμνή Τελετή των Αποκαλυπτηρίων Μνημείου Δόξης καί Τιμής για τους φρικτώς και Μαρτυρικώς Τελειωθέντας Πατρινούς, από τους Τούρκους το 1821, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

 

 

 

 

Related posts

Παρακολουθήστε σε Επανάληψη το Πατριαρχικό Συλλείτουργο από το Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου (VIDEO – 05/03/2023)

Πατήρ Θεοφάνης

Παρακολουθήστε σε Επανάληψη την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου & Περιφορά του Επιταφίου «Από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών» Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου (VIDEO – 14/04/2023)

Πατήρ Θεοφάνης

Παρακολουθήστε σε Επανάληψη την Ακολουθία του Νυμφίου και το Τροπάριο της Κασσιανής της Τρίτης Εσπέρας από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης (VIDEO – 11/04/2023)

Πατήρ Θεοφάνης