ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΟικονομία

Παράταση παίρνει η καταβολή για το Επίδομα καυσίμων: Δείτε ποια είναι η νέα ημερομηνία που δόθηκε

Παράταση παίρνει η καταβολή για το Επίδομα καυσίμων: Δείτε ποια είναι η νέα ημερομηνία που δόθηκε 

Όπως είχαμε γράψει και σε χθεσινό μας ρεπορτάζ στο greekaffair.gr πληροφορίες αναφέρανε ότι το  επίδομα βενζίνης ίσως καθυστερήσει για μετά το Πάσχα λόγω τεχνικών θεμάτων .

Νέα ημερομηνία για τη χορήγηση του επιδόματος καυσίμων έδωσε την Μεγάλη Τρίτη, μιλώντας στην ΕΡΤ, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η πλατφόρμα για αιτήσεις στο gov.gr επρόκειτο να ανοίξει πριν το Πάσχα, ωστόσο, ήδη έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις, που πάνε για πιο μετά την έκτακτη ενίσχυση για καύσιμα.

Όπως είπε ειδικότερα η κυρία Πελώνη, από την Τρίτη του Πάσχα θα έχουμε την εκταμίευση της ενίσχυσης που θα δοθεί για τα καύσιμα και αφορά δικαιούχους με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Σχετικά με την συγκράτηση των τιμών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για την απορρόφηση του μεγαλύτερου μέρους των αυξήσεων στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και εξετάζει διάφορες επιλογές με στόχο να σπάσει το αποτέλεσμα που έχουμε πάνω στις τιμές.

Επίδομα καυσίμων: Τα ποσά της επιδότησης

Οι ενδιαφερόμενοι, για να λάβουν την επιδότηση θα εισέρχονται χρησιμοποιώντας μόνο τους κωδικούς τους. Όσοι δεν έχουν smartphones και αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν την άυλη κάρτα μπορούν να λάβουν το ποσόν της επιδότησης στον τραπεζικό λογαριασμό που θα έχουν υποδείξει.

Η οικονομική ενίσχυση για τα καύσιμα ορίζεται στα:

  • 30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • 40 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 50 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
  • Τα 40 ευρώ της κάρτας μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν από τον εκάστοτε δικαιούχο. Δηλαδή, είτε να χρησιμοποιήσει ολόκληρο το ποσό σε ένα γέμισμα, είτε να το αξιοποιεί τμηματικά σε παραπάνω από μια συναλλαγή σε πρατήριο, πάντα εντός του τριμήνου από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο. Η επιδότηση καλύπτει το σύνολο των καυσίμων που προμηθεύεται κανείς από τα βενζινάδικα, δηλαδή τη βενζίνη, το πετρέλαιο κίνησης και το υγραέριο, έως την ποσότητα των 180 λίτρων.

Επίδομα καυσίμων: Η διαδικασία βήμα-βήμα

  • Βήμα 1ο: Ο ενδιαφερόμενος μπαίνει με τους κωδικούς του στο Taxisnet στην πλατφόρμα gov.gr και χωρίς να έχει την υποχρέωση να υποβάλει δικαιολογητικά ή αποδείξεις, δηλώνει το όχημα για το οποίο αιτείται επιδότηση, τον αριθμό του κινητού του, τη διεύθυνση e-mail του και το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού κατά το πρότυπο που είχε εφαρμοστεί στη χορήγηση του freedom pass.
  • Βήμα 2ο: Διενεργείται η διασταύρωση των στοιχείων και οι αιτούντες λαμβάνουν SMS και e-mail για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της.
  • Βήμα 3ο: Η άυλη κάρτα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού (smartphone) και χρησιμοποιείται για ηλεκτρονικές συναλλαγές και ανέπαφα σε όλες τις συναλλαγές με τερματικά POS. Δεδομένου ότι είναι προπληρωμένη και όχι πιστωτική, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πρατήρια με το σήμα της MasterCard

 

Η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός του τριμήνου από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο και η χρήση της μπορεί να γίνει και εφάπαξ, δηλαδή για ένα μόνο γέμισμα, εάν το επιθυμεί ο χρήστης.

Related posts

Τούρκοι διεκδικούν “χρυσή” αποζημίωση από την Ελλάδα

Newsroom

Παραδοχή Μ.Δερμιτζάκη: Aν η εστίαση ήταν ανοιχτή στους εξωτερικούς χώρους, ο συνωστισμός που θα δημιουργούνταν στην αγορά θα ήταν πολύ λιγότερος

Newsroom

Έσπασε κάθε ρεκόρ ο πληθωρισμός: Έφτασε στο 10,2% τον Απρίλιο

Newsroom