Κοινοποιείστε το άρθρο

Προς παράταση του Lockdown  – Το απόγευμα οι επίσημες ανακοινώσεις από το Νίκο Χαρδαλιά

Προς παράταση του υφιστάμενου lockdown για τουλάχιστον μία εβδομάδα –με την εξαίρεση βεβαίως των νηπιαγωγείων και των δημοτικών– οδεύουμε.

Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν εκτός απροόπτου σήμερα το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Οι λόγοι που οδηγούν σε μία τέτοια απόφαση είναι δύο: Πρώτον, η χαλάρωση κατά την περίοδο των εορτών όπως αποτυπώθηκε και την ημέρα των Θεοφανίων έχει θορυβήσει την κυβέρνηση και ήδη το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει ανοδική πορεία και ειδικά στην Αθήνα, κάτι που ανησυχεί πολύ τους ειδικούς, καθώς εάν χαθεί ο έλεγχος, δεν θα μαζεύεται καθόλου εύκολα.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός πως ακόμα δεν έχει φανεί το αποτέλεσμα της εορταστικής κινητικότητας ιδιαιτέρως της Πρωτοχρονιάς, κάτι που οδηγεί αναπόφευκτα την κυβέρνηση στην παράταση του υφιστάμενου lockdown, μέχρι να σταματήσουμε να βαδίζουμε στα «τυφλά», αφού την επόμενη εβδομάδα έχουμε τις συνέπειες της Πρωτοχρονιάς και σε ένα βαθμό και των Θεοφανίων. Από την εξίσωση δεν μπορεί να διαφύγει την προσοχή πως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες αυστηροποιούν τα μέτρα υπό τον φόβο τρίτου κύματος και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να κινηθεί διαφορετικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι που έχουν και το γενικό πρόσταγμα, διάκεινται αρνητικά σε επιπλέον άνοιγμα δραστηριοτήτων και αυτή αναμένεται να είναι η εισήγησή τους μετά τη σημερινή συνεδρίαση.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα αφορούν 

– Νέα παράταση του Lockdown
– Παράταση της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό
– Γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια δεν θα ανοίξουν και η περίπτωσή τους θα εξεταστεί μετά από 10 ημέρες όταν θα υπάρχουν τα πρώτα επιδημιολογικά δεδομένα από το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων.
– Δεν ανοίγει το λιανεμπόριο ούτε με τη μέθοδο του click away.
– Κλειστά θα παραμείνουν κομμωτήρια, νυχάδικα και φυσικά η εστίαση

Η λογική στην οποία καταλήγουν οι λοιμωξιολόγοι είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της χώρας. Η αρχή θα γίνει με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και ανάλογα με το δεδομένα που θα προκύψουν θα αποφασιστεί το αν και πότε θα ανοίξουν και οι υπόλοιποι κλάδοι.

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο